Следва

Обичта на известните: Брус Уилис и Ема Хеминг, честити 12 години брак!

Жестовете на Хари в интервюто с Опра: гняв, страх, и мълчание

Стана ясно за Меган, а сега за Хари: 

 

Celebrities преди 3 години

В ефира на интервюто с Опра, херцогът и херцогинята на Съсекс правят, признаваме, изключително гръмки и доста на брой неочаквани изявления. Много от обвиненията на двойката срещу двореца веднага са оспорени в пресата и не само показанията на очевидци и участници в кралската драма влизат в действие, но и оценките на експерти по езика на тялото. Според един от тях, в редица случаи херцогиня Меган прави движения и жестове, които показват, че тя не е напълно искрена, можем ли да кажем същото за съпруга й?

Експертът по езика на тялото Андреа Гордън обяснява, че движенията, жестовете и мимиките на херцога показват, че той е искал да каже повече, отколкото реално е.

"Баща ми спря да отговаря на моите обаждания“ е изказано по познат сценарий, който специалистите наричат "правилото брой до три", т.е. бързо влизане в огъня с невъзмутимо лице, предназначено за максимално въздействие и изиграно така, че събеседникът, в случая Опра, да обърне особено внимание именно на последната фраза. Хари казва изречението,  поглеждайки продължително надолу, преди да отговори. Склонни сме да гледаме надолу, когато сме разстроени или се опитваме да скрием нещо, което въздейства на дълбоко емоционално ниво. Хората често мислят и изпитват неприятни емоции, когато гледат земята - и обратно. Гордън нарича изказванията на Хари "микроизказвания", а говорейки, той свива устни и сбърчва вежди, което илюстрира гнева, който изпитва към баща си, като същевременно стягането на устните сигнализира за контрол на речта. Той се сдържа да не каже твърде много.

В хода на интервюто херцогът заявява, че е "много разочарован" от действията на уелския принц, брат му Уилям, защото знае, че той вече има подобен "опит", и също така се оплака, че баща му го е лишил от защита и финанси. По думите на експерта Меган явно се опитва да утешава и подкрепя Хари, което се изразява във факта, че хваща ръката му по време на целия откровен разговор, но истината е, че "подкрепящият" жест на херцогинята е всъщност демонстрация на властно и господстващо положение в отношенията им. Грижовният оттенък е само привиден. 

"Те стискат ръцете си с раздалечени и преплетени пръсти, вместо да се държат свободно и нежно“, казва Гордън. "Този захват отразява както интензивността на чувствата, така и ситуацията, в която се намират. През повечето време ръката на Меган е отгоре, което показва доминация. Все пак фактът, че Меган хваща и държи Хари за ръката, не е изцяло лишен от елемента на грижа, увереност, безопасност и подкрепа. Просто не е само това... ".

More Celebrities