Следва

Stella McCartney Fall 2021, READY-TO-WEAR

Еволюция на СТИЛА: 178 кадъра Ким Кардашян по повод ЧРД 41

Ким е умно момиче 

All fashion преди 2 години

Споменаваме това, спомняйки си отново казаното от Коко Шанел: "Не всяка жена се ражда красива, но ако не стане такава до 30-ата си година, тя е чисто и просто глупава." Най-влиятелната и стилово еволюирала сестра от клана, рожденичка днес, избира да бъде красива и е. Погледът ни е насочен предимно към начина й на обличане, за който трудно се говори и пише дори от хора с изтънчен моден вкус и години опит като нас. Сега тя е на точно 41 години и имаме чувството, че е обличала всичко, което може да бъде облечено, и казваме това с кеф, защото Ким Кардашян е ултимативният trendsetter на нашето време и, ако не беше тя, нямаше нито да носим къси клинчета, нито нюд цвят, нито косите си дълги до кръста, нито още стотици дрехи и аксесоари, нагледно и хронологично подредени в галерията горе.

Размишляваме накратко за промяната в модната й перспектива през трите десетилетия, в които я познаваме: 

2000-те

20 години по-късно е трудно да повярваме и да не се развеселяваме от обличането й тогава, но началата са си начала, дори когато представляват грозни рокли, грамадни колани и шарени туники. Съвсем иконичен е периодът, в който Ким става известна, винаги под едната ръка с Парис Хилтън, а под другата - с чанта LV. 

2010-те

Миналото десетилетие е Времето с главно В за Ким, защото тогава малко по малко тя се утвърждава като стилова икона, а и се обръща предимно към вече изключително луксозните и скъпи брандове - Prada, Burberry, Balmain, Dior, Chanel, Versace... всичко, което ни кара да искаме, ако не да сме нея, то да сме постоянно в гардероба й.

2020-те

Рано е въобще да правим изводи за десетилетие, от което не са изминали и две години, но истината е, че Ким е най-интересна, изпипана и разгърната в експериментално модно настроение през последните две години, а и особено след раздялата си с Канйе. Нямаме възможност да я виждаме на събития и Червен килим особено често (с изключение на Met Gala 2021, където категорично беше най-добре облечена), но Инстаграм и рекламните кампании на SKIMS и KKW линиите за грим и парфюми са достатъчна база за ориентир как ще изглежда модата в настоящето и бъдещето, а е и особено забавно да намираме приликите/разликите с предишните години. Към днешна дата, според фенове и специалисти, Ким най-накрая развива и разкрива свой собствен стил и вкус, неповлиян от партньора й - виждаме това божествената й афера с Balenciaga, нагледно в последните кадри в галерията.

Тя самата обожава да се връща към модното си минало и има невероятни (по обем и сантиментална стойност) архивни албуми. Впечатленията и реакциите, които даваме ние за Ким, дава и тя сама за себе си в това видео. Happy b-day, girl!

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 2 дни

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 2 дни

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 2 дни

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.