Следва

Lunchtime shopping: Есента и 22 дънкови якета за НЕЯ

Защо Ким Кардашян е най-добре облечената на Met Gala 2021

Безкомпромисен артистизъм и много смисъл в този тоалет

All fashion преди 2 години

Ким Кардашян приема титанично и сериозно своите Мet Gala появи, винаги. Риалити звездата всяка година е най-обсъжданото присъствие на събитието и никой не може да каже обратното, макар интернет да обича да итнерпретира визиите й в подигравателно-комичен контекст, което често идва от неразбиране на стиловата философия зад силно революционните й тоалети - от флоралнaта Givenchy, която облече бременна с първото си дете, Норт Уест, през 2013-та, през "мократа" Thierry Mugler визия през 2019-та, до Balenciaga-та от онзи ден. Обясняваме накратко защото последният тоалет на Ким е 1) феноменална мода, 2) революционен феномен в event стила, 3) философия, съвсем пасваща на темата. "В Америка: Лексикон на модата".

2013 и 2019 


A Night to Remember: Met Gala 2021, модният свят възкръсна


Започваме леко отдалеч - Какво и защо е Червения килим въобще? Понятието идва от 1902-ра година, когато централната железница в Ню Йорк започва да използва плюшени пурпурни килими, за да насочва хората, които се качват на пътническия влак на 20th Century Limited. Смята се, че това е произходът на израза "червен килим“. До края на 20-те на миналия век, червеният килим става синоним на холивудските филмови премиери, впоследствие на всякакви официални и луксозни събития. Днес той е пространство-подиум за лицата на известните - за образа, стила и посланието им, внушени чрез цялостна визия - облекло, аксесоари, грим, прическа и всякакви съпътстващи визията детайли и прибавки. Това, което се случи преди две нощи, появата на Ким на Met Gala 2021, е в тотален сблъсък с цялата философия и идея на топоса като такъв и същевременно в божествена естетическа хармония, трудно на пръв поглед обяснима, с него. 

Какво се случва, когато една от най-известните жени на нашето време се появи на "мястото, на което всички се показват", без да се показва? На първо място, бликат проблематични чувства, последвани от всестранни отзиви и мнения, а към ден днешен и стотици (някои наистина смешни) мимове и злобливо съдържание из социалните мрежи... Разбираме защо тоалетът на Ким не се харесва - защото черната Haute Couture рокля Balenciaga с покриваща балаклава никак не прилича на нещо, което Кардашян - или който и да е друг - е носил досега. Тя е жена, известна с лицето и красотата си, като собственик и основател на собствен грим бранд и друг за бельо, и инфлуенсър с над 5 000 инстаграм публикации и 253 милиона последователи. Напълно замъглявайки своите разпознаваеми черти, Ким Кардашян за пръв път се представя така - анонимно. 


Gosh! Ким Кардашян в Balenciaga ТАКА


Има обаче един силен и никак неанонимен statement, заради който никой не зададе въпроса: "Кой е това?", когато Ким се появи - тялото. Тук идва и адекватността на тоалета спрямо темата, защото: Ким Кардашян, по логиката на известността си, е, на първо място trend setter. Фенове, модни специалисти и познавачи на живота й отблизо казват, че тя е човекът, дефиниращ най-силно бюти стандартите в последните десет години, особено в Америка. Голямото кръгло дупе, тънката талия, стегнатият, пищен бюст и елегантно широките рамене са еталонът за красота днес (откъдето, между другото, се заражда и инклузивността към curvy моделите сред дизайнерските брандове), тотално различен от идеята за super skinny, която управлява модната и бюти индустрия през първото десетилетие на века. Това е американското във визията на Ким Кардашян - осъзнаването на привидно егоистичното мислене, че тялото й представлява културен символ днес. Креацията на Демна Гвасалия (в която голямо участие има и Кание Уест) изписва всяка извивка, не показва и сантиметър кожа и постига нещо възхитително - идентифицира човека, прикривайки го. Това са само наши разсъждения, за тоалета си самата Ким написа в Инстаграм: "Какво по-американско от тениска от глава до пети?", но във всеки случай аурата на този революционен тоалет е изобретателна, умна, мистериозна и, най-вече, красива - затова Ким Кардашян е най-добре облечената на Met Gala, отново. 

 

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.