Следва

Лейди Гага в дантела и неузнаваем Джаред Лето в House of Gucci - нова порция Уау!

Мария Бакалова с почетен Аскеер

Мария Бакалова получава почетен Аскеер като посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда. Решението е на управителният съвет на фондация "А`Аскеер"

Celebrities преди 3 години

Отличията за постижения в театралното изкуство ще бъдат връчени от фондацията "А`Аскеер" в театър "Българска армия" за 30-и път на 23 май 2021 г., в навечерието на Празника на българската писменост и култура.


Снимка: New York Times

Почетен "Аскеер" се дава от 2007 г. - за творческа чест и принос в развитието на театралното изкуство. Не се присъжда всяка година, а при специални случаи.

"Ние високо оценяваме постижението и световния успех на младата актриса Мария Бакалова - Награда за най-добра поддържаща роля на Националният съвет на кинокритиците в САЩ, британската Награда за поддържаща роля от "Изборът на критиците" и номинациите й във водещите категории на наградите "Златен глобус" и наградите "Оскар", казват от "А`Аскеер".


Оскари 2021: Мария Бакалова и всички останали номинирани


"Мила Мария, моля Ви, приемете този почетен "Аскеер" за това, че постигнахте нещо недостижимо до този момент за никой български актьор преди Вас. За това, че бяхте и ще бъдете оценявана от личности от световна величина, свързани с нашата професия и вече получихте най-висока оценка за Вашия труд и талант". Това се казва в писмото, което Бакалова вече е получила, заедно със статуетката.

"Вероятно вече знаете, че по пътя Ви ще има много негативен шум, но вие слушайте тишината! Там се крият отговорите! Там съществуват милиони човешки същества, които безмълвно ви харесват и одобряват това, което правите. Там са хората, в чиято мечта живеете! Не ги разочаровайте! Бъдете смела, вдъхновена и вдъхновяваща! На добър час и попътен вятър, мила Мария!", пише още в писмото.


Мария Бакалова почти с Оскар, след като взе Наградата на критиците. Нейната Prada и останалите звездни тоалети от снощи


Мария Бакалова е петата актриса от Източна Европа, номинирана след 55-годишно прекъсване - за "Оскар" за главна или поддържаща женска роля в близо 100-годишната история на престижните холивудски награди. Преди нея това са родената във Варшава естонка Милица Кориус за "Големият валс" през 1937 г. и Катина Паксину от Гърция, която получава "Оскар" за поддържаща роля в "За кого бие камбаната" през 1943 г. Двете номинирани за главна женска роля са Мелина Меркури от Гърция за "Никога в неделя" (1961) и Ида Каминска от Полша за "Магазин на главната улица" (1966).

More from View Sofia

Четиво в четвъртък: 12 години без Селинджър, четем "Устата ми хубава, очите ми зелени"

Books преди 2 години

Възхитителна част от гения на американската литература се "ражда" в душата на този човек, роден на 1 януари 1919 г., починал днес преди 12 години. Спомняме си Селинджър, който ни е карал да треперим с книга в ръка стотици пъти, с "Устата ми хубава, очите ми зелени", дори очите й всъщност да са "сини като мидена черупка, дявол да ги вземе!" 

Ана де Армас: "Джеймс Бонд е мъж, не жена и не небинарен човек“

Celebrities преди 1 година

Припомняме, че миналата есен излезе филмът "Смъртта може да почака", в който ролята на Бонд се играе от актьора Даниел Крейг за последен път. Наскоро в мрежата се появиха слухове, че тъмнокожа жена може да стане новият агент 007. Също така, според слуховете, Бонд може да се окаже небинарен човек. Създателите на поредицата за Бонд не потвърждават никоя от циркулиращите възможности, все още...

More Celebrities