"В свят, в който има прекалено много лайкове, няма любов": 11 великолепни цитата от Албер Елбаз

На 25 април 2021 година Албер Елбаз си отиде оттук на 59-годишна възраст 

Vogue припомнят свое интервю с дизайнера, направено преди три месеца, в края на януари 2021 година. Насочено към премиерата на новия му бранд AZ Factory, то е жизнерадостно, открито, позитивно, с прекрасно чувство за хумор, с творчески идеи, ориентирани към бъдещето и пропито от таланта на този мъж. Ще запомним гениалния Маестро точно с тези определения. 

Седмицата на висшата мода в Париж, сезон Пролет/Лято 2021 ознаменува гръмко завръщане: след пауза, продължила 5 години, в модната индустрия се завърна бившият креативен директор на Lanvin Албер Елбаз. Маестрото се върна със свой собствен стартап - AZ Factory, подкрепен от холдинга Richemont. В интерес на истината, самият Елбаз не харесва определението "завръщане" - той по принцип бе личност, която не обичаше приказките за себе си. "Това е проект, не става дума за мен. Затова и не носи моето име, - споделя дизайнерът с Vogue малко преди дебютната колекция да бъде представена във формата на кратък моден филм на 26 януари. - Това е цял екип продуценти, кутюриери, креативни директори, имиджмейкъри" (Четете още: С какво ще запомним Албер Елбаз).

В чест на пуска на AZ Factory Елбаз споделя с читателите жизнени ценности и уроци, помогнали му са превърне в това, което познаваме и пред което се прекланяме: 


Скеч на Албер Елбаз за Vogue

Скуката е простор за творчество 
Колкото и силно да обичам модната индустрия, за мен тази пауза беше необходима, за да помисля, да помечтая и отново да се влюбя в занаята си. Мисля си, че в моментите, в които ми беше най-скучно, успях да опозная себе си най-добре. Ще направя аналогия със семенцата: за да се превърнат в прекрасно цвете, на тях са им нужни въздух и вода, но преди всичко им трябва да останат известно време дълбоко заровени в земята. 

Капсулата е таблетка, а не колекция
AZ Factory никога няма да прави капсули (капсулни колекции). Предпочитам да разказвам истории. Например, ние имаме рокля с мълния на гърба, закрепена със специален цип, ако искате е там, ако искате я няма. Това няма нищо общо с временните колекции.  

За да усвоите най-важното, трябва да делите знанията си с другите 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.