Prada е Миуча Прада. 10-те елемента от стила й, които да откраднем сега

Prada е Миуча Прада. 10-те елемента от стила й, които да откраднем сега

От какво се състои униформата на Миучa? Задаваме си този въпрос днес, не защото Дяволът носи Прада, а защото прелестната Миуча навършва днес 73 

След първото шоу на Prada, по което Раф Симънс и Миуча Прада работят за пръв път заедно за модната къща, двамата дизайнери инициираха отговари на въпроси от феновете на марката. Един от най-простичките, но и най-важни въпроси в куиза, бе: "Какво е практичност?" „Не можеш да обясниш какво е, но определено го чувстваш“, отвърна неясно Раф.


Prada, Fall 2021, READY-TO-WEAR


Ние ще си позволим да обобщим: Прада е онази невероятна кинематография, смес от изтънченост и простота, които Миуча Прада придава на всичко, до което се докосне. Самата дизайнерка е най-яркото въплъщение на този термин, толкова трудно определим. Обличаме обемен пуловер с плисирана пола и се чувстваме "прада". Увиваме се във вълнено палто, заставаме на токчета и усещаме практичност. Разделяме вълнообразната коса на страничен път, слагаме масивни обеци на ушите и усещаме практичност. Всичко гореописано е част от постоянната униформа на Миуча Прада, която, обзалагаме се, скоро няма да загуби своята актуалност. Или може би никога. Днес госпожа Миуча навършва 73 години, да са й честити, а по повода View Sofia анализира фундамента на божествения, неповторим, вечен стил на Прада. Prada в тайни хватки следва: 

Кафяво яке

Тъмнокафявото яке е нещо, на което Miuccia Prada не изменя от години. Тя го носи с бели миди рокли, кореспондиращи копринени блузи, бели ризи и поли. Важно е да се отбележи, че Prada боготвори шоколадовия цвят. Той често се появява в колекциите - както за жени, така и за мъже. Една от най-поразителните визии на Miucciа от последните години е този сатенен костюм с двуредно яке, в който Prada се поклони на финала на шоуто Prada Resort 2020.

Високи черни ботуши

Жокей ботушите си Миуча Прада носи в най-добрите традиции на 70-те години - с палто от същата епоха: с обемна яка, масивни копчета и джобове с капак. Често ги носи и с миди пола - друг емблематичен артикул в гардероба на Миуча.

Плисирана пола

На същата онлайн конференция след шоуто Prada пролет-лято 2021 г. Миуча каза, че плисираната пола (напоследък най-често бяла или поне подчертано светла) е един от основните елементи в нейната "униформа". Prada наистина остава отдадена на този елемент от гардероба в продължение на много години. И най-често го носи с обикновен пуловер. 

Сиво палто

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.