Следва

ЛОГОМАНИЯТА: голямата мания на 2021-ва

Prada е Миуча Прада. 10-те елемента от стила й, които да откраднем сега

От какво се състои униформата на Миучa? Задаваме си този въпрос днес, не защото Дяволът носи Прада, а защото прелестната Миуча навършва днес 73 

All fashion преди 2 години

След първото шоу на Prada, по което Раф Симънс и Миуча Прада работят за пръв път заедно за модната къща, двамата дизайнери инициираха отговари на въпроси от феновете на марката. Един от най-простичките, но и най-важни въпроси в куиза, бе: "Какво е практичност?" „Не можеш да обясниш какво е, но определено го чувстваш“, отвърна неясно Раф.


Prada, Fall 2021, READY-TO-WEAR


Ние ще си позволим да обобщим: Прада е онази невероятна кинематография, смес от изтънченост и простота, които Миуча Прада придава на всичко, до което се докосне. Самата дизайнерка е най-яркото въплъщение на този термин, толкова трудно определим. Обличаме обемен пуловер с плисирана пола и се чувстваме "прада". Увиваме се във вълнено палто, заставаме на токчета и усещаме практичност. Разделяме вълнообразната коса на страничен път, слагаме масивни обеци на ушите и усещаме практичност. Всичко гореописано е част от постоянната униформа на Миуча Прада, която, обзалагаме се, скоро няма да загуби своята актуалност. Или може би никога. Днес госпожа Миуча навършва 73 години, да са й честити, а по повода View Sofia анализира фундамента на божествения, неповторим, вечен стил на Прада. Prada в тайни хватки следва: 

Кафяво яке

Тъмнокафявото яке е нещо, на което Miuccia Prada не изменя от години. Тя го носи с бели миди рокли, кореспондиращи копринени блузи, бели ризи и поли. Важно е да се отбележи, че Prada боготвори шоколадовия цвят. Той често се появява в колекциите - както за жени, така и за мъже. Една от най-поразителните визии на Miucciа от последните години е този сатенен костюм с двуредно яке, в който Prada се поклони на финала на шоуто Prada Resort 2020.

Високи черни ботуши

Жокей ботушите си Миуча Прада носи в най-добрите традиции на 70-те години - с палто от същата епоха: с обемна яка, масивни копчета и джобове с капак. Често ги носи и с миди пола - друг емблематичен артикул в гардероба на Миуча.

Плисирана пола

На същата онлайн конференция след шоуто Prada пролет-лято 2021 г. Миуча каза, че плисираната пола (напоследък най-често бяла или поне подчертано светла) е един от основните елементи в нейната "униформа". Prada наистина остава отдадена на този елемент от гардероба в продължение на много години. И най-често го носи с обикновен пуловер. 

Сиво палто

В гардероба на Миуча - както и в колекциите й - често има неща, които изглеждат като смъкнати от рамото на мъжа до нея. „Опитвам се да направя мъжете по-слаби, а жените по-силни“, е един от най-популярните постулати на Миуча. Може би затова тя толкова много обича самоуверените, строги силуети. Дългото голямо палто с изразителни рамене е друг елемент от гардероба на Прада, с който тя не се разделя от много години.

Неонова рокля

Ако сте фен на Prada и Miu Miu, вероятно сте забелязали, че Miuccia Prada много рядко използва черно в своите колекции. Това е така, защото тя много обича ярки цветове, което самата тя многократно е подчертавала в интервюта. А на светски събития, на финалите на своите ревюта и на снимачната площадка на интервюта, Prada често се появява в рокли в наситени неонови нюанси на розово, жълто, зелено и други цветове.

Прозрачен топ с дълъг ръкав

Полупрозрачният дълъг ръкав е друго нещо, което може да се определи като практичност, защото е едновременно строг и секси. Често срещан прийом в колекциите на дизайнера.

Джъмпър

Джъмпърът, добрият стар пуловер, е най-важният елемент в гардероба на Миуча. Тя го носи върху ризи и тениски, както и с панталони и поли. И, дори сваляйки джъмпера, Прада не се разделя с него, а се увива в него - жест със запазена марка, защото Миуча винаги държи ръкавите на гърдите си.

Синя риза

Най-често госпожа Прада носи въпросния джъмпър със сини ризи. Прави впечатление, че дизайнерът почти винаги е със запретнати ръкави. Тази техника придава сила дори на най-женствената визия с пола и токчета.

Високи токчета

Обувките с високи (често масивни, в духа на 70-те години) токчета са абсолютно запазена марка на Миуча, която обяснява любовта си към обувките с необичаен дизайн така: „Когато избирате между луди обувки и луда рокля, изберете първото. Има много повече свобода в експериментирането с обувки - можете да увеличите обема и формата им, без това да изглежда глупаво. Напротив, когато нещо лудо се случва точно пред лицето ви, то изглежда странно."

Всичко с пера

Миуча Прада е може би единственият човек в света, който може да носи ежедневно ярко оцветени пера по начин, който изглежда подходящ. За това тя не се нуждае от Met Gala. Интересното е, че перата по нея винаги са изкуствени. А понякога са напълно пластмасови ресни, които просто имитират пера.

 


Prada, Spring 2021 READY-TO-WEAR


 

More All fashion

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

All fashion преди 19 минути

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос.