Следва

Salon Olfactive с внимание към 100-процентовия мъж

Усещане за пролет с новата колекция на Betty Barclay

Колекцията на Betty Braclay за пролетта и лятото може да се определи като релаксираща и хармонична. Лесна за...

All fashion преди 14 години

Колекцията на Betty Braclay за пролетта и лятото може да се определи като релаксираща и хармонична. Лесна за възприемане, тя в същото време носи усещане за нещо ново и непознато.

Удобството и балансираните съчетания са разчупени от находчиви женствени решения. Изразителни материи и оптимистични цветове подчертават модерната линия, която марката следва.

Пролетната колекция дава началото на изпълнен с живот сезон и представя една спокойна модерна линия, одухотворена от прелестна женственост.

Отделните части от облеклото се съчетават много лесно и това премахва всяко напрежение, а цветовете създават позитивно настроение – всичко излъчва оптимизъм и безгрижие.

Колекцията съвсем естествено следва мотото – „ди-стрес”, „без усилие”. За общия релакс вид допринасят структурните тъкани и „живата” повърхност на по-леките материи.

Особено съществено е, че всички платове се усещат с приятното чувство на гъвкавост и приспособяване към линиите на тялото. През лятото, ярките карета и райета продължават успешното си представяне от зимния сезон в нови, леки десени.

Щампите са привлекателни, направени с много въобръжение – в тях цветовете играят основна „роля”, но са по-малко интензивни от предходния сезон. Палитрата от багри, макар и деликатна, внася много оптимизъм със своята виталност докато контрастите придават ясната изчистена линия.

Най-важните тенденции на сезона, така наречените „кий лукс”, са навитите широки „мъжки” панталони, както и късите панталонки, блейзерите с изчистен силует, вкл. вариантите с къс ръкав и тесните прилепнали елечета, дългите блузи или ризи.

Дългите ризи и туниките са задължителни през сезона! Къси или дълги, игриви или строги, елегантни или спортни, никоя жена няма да се справи без поне една туника или дълга риза. Съчетават се с тесни навити панталони, капри модели, които са хит за лятото, много тесни клинове, или новите „трегингс” – ластични панталони-клин.

Полите спечелиха интереса на дамите с разнообразните си материи и кройки, с дължина до коляното, тесни и прилепнали, прави или в А-силует. Носят се с плетени комплекти от блуза с жилетка.



Роклите са разнообразни – от прави и невталени, до новите предложения на тесни рокли с колан, с бюстие или разкроени (вкл.макси дължините), изработени от шифон, памук и жарсе в изразителни щампи.

Ансамбълът завършва с жарсен топ или във вариант с изплетени „прибрани” рамене, както и с къси или дълги плетени жакети във всякакви форми. Моделите могат да варират, от по-спортни и нерафинирани до фини и изискани.

Трикотажни сака и блузи внасят небрежно елегантен привкус към колекцията, комбинирани към панталони от оригинални материи. Малкото сако ”Шанел” със структурна повърхност, е в съчетание с къса тясна пола или джинси.

 

More from View Sofia

More All fashion