Chanel + Техно естетика = Нова колекция часовници

Chanel + Техно естетика = Нова колекция часовници

Само понеделник е, а вече знаем, че по-неочаквана комбинация няма да видим тази седмица

 

Арну Шастен, директор на творческото студио Chanel Watches, презентира новата капсулна колекция Chanel Electro, преосмисляйки емблематичните модели на къщата по неочакван и неприсъщ естетически на Chanel начин. Резултатът е хубав! Часовниците J12, Boy Friend, Première и Code Coco вече се предлагат с дизайни, вдъхновени от техно музиката и естетиката, в зелено-лилаво-синя гама: "Замислих тази капсулна колекция като концертна програма, в която главните звезди се редуват на сцената и изпълняват техно трибют“, казва Шастен.


Chanel Boy Friend Electro

Превръщането на музиката в осезаем продукт не е лесна задача, тъй като обикновено няма конкретен визуален код, но в случая с техното това не е така. Електронната музика от 90-те години промени глобалното възприятие за нощния живот, надхвърляйки звука и тоновете и превърщайки се в цяла техно култура с разпознаваема естетика. Концертите на изпълнители на електронна музика се превърнаха в представления, чиито важни компоненти са както пространствените усещания, така и графичният дизайн, заради което дизайнът на колекцията се основава на контраста на черно и бяло с неоновите цветове. 


Chanel Première Electro


Chanel Première Electro

Всеки от четирите модела е представен в ограничена серия от 55 до 1 255 броя. Première Electro идва в черна стоманена кутия и гривна като верижка с вплетени цветни кожени ленти. J12 Electro е в черен високоустойчив керамичен и стоманен калъф с многоцветни цифри. В Boy Friend Electro са инкрустирани 142 брилянтно изрязани диаманти, а каишката е черна, капитонирана и с яркорозова подплата, а Code Coco Electro - обратното, с розова капитонирана каишка с черен кант, а стоманеният циферблат на часовниците е украсен с диамант с cut "Принцеса".


Анкета

Chanel от Бъдещето или Chanel от Миналото?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.