Следва

Street Style вдъхновения: Марго Роби

Круиз колекцията 2022 на Chanel - черно, бяло, перли, гръндж

Бяло и черно, чорапи на дупки, двуцветни обувки, мини поли за всеки повод, неподражаеми яки, много разпознаваеми бижута - Chanel не бяга далеч от кодовете си, представяйки преди ден новата колекция Chanel Cruise 2022

Runway преди 3 години

Малко по-неочакваните посоки бележат перата - интересни в cвоята лилаво-синкава пищност, както и доста нетипичните принтове, трудно определими, но някъде около флоралното и карираното.

Класическият жакет от туид, разбира се, е интрепретиран достойно, като на места компания му правят причудливи шапчици и други украси за глава, изработени от тюл и мрежа. Перленият мотив е налице, като в тази колекция определено прави впечатление преработката му под формата на колани или, може би по-точното, украшения за талия.

Цветовата палитра е типична за Chanel-минимализма. Черно и бяло, само бяло, пак черно и бяло, тук таме пепелно, от което обаче не изглежда, че търсената цел е била класическа елегантност. Колекцията по-скоро внушава пънк настроение, подписано от графичните тишърти, многото вериги, нестандартно поставените на бедрото чантички-портмонета, изобилието от пелерини, капси и внушение за такива.

Вдъхновена от пиесата на Жан Кокто, приятел на Коко Шанел, "Орфей", която застъпва темите за жертвоготовността, артистизма, смъртта и безсмъртието, колекцията определено, от първия до последния си щрих във всичките 66 представени ансамбъла, внушава новия, все още неуловим, но предвиждаме, твърде значим скоро тренд на грънджа в модата. Рисунки на Орфей съзираме на някои от тениските, а колекцията в цялата й прелест е в галерията.

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.