Следва

Ваканцията на известните: Шер, съвършена на 75

До безкрая и отвъд: 6 жестоки мийма за пътуването на Дж. Б. в Космоса

"CEO, entrepreneur
Born in 1964
Jeffrey
Jeffrey Bezos..."

Celebrities преди 2 години

Шепа милиардери - което представляват приблизително всичките милиардери, които съществуват на планетата Земя - разработват планове за излизане в космоса през последните няколко седмици. И изглежда това е истинското състезание между богатите мъже, вече официално пренесено в космоса този вторник. Един от тях се справя къс задачата успешно: основателят на Amazon - Джеф Безос - излетя на ракетата New Shepard на Blue Origin съответната сутрин, като взе със себе си брат си Марк Безос, 18-годишен студент на име Оливър Деймен и 82-годишнaта Уоли Фънк - авиатор, който всъщност е трябвало да излезе на мисия в космоса през 1961 г.

Ракетният полет на главния изпълнителен директор на Amazon го отвежда с 2 300 мили в час директно в космоса и тъй като ракетата изразходва по-голямата част от горивото, за да стигне до местоназначението си, тя се задържа там за момент, преди гравитацията да върне капсулата обратно на земята, като кацането става лесно благодарение на няколко парашута, твърди CNN. Краткото 11-минутно пътуване на Безос става част от това, което някои наричат ​​"милиардерската космическа надпревара", тъй като английският бизнесмен Ричард Брансън също попътува в космоса миналата седмица със своята компания Virgin Galactic. Междувременно Илън Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla Motors и главен инженер в SpaceX, все още не прави никакви конкретни планове да поеме до далечна галактика; съобщава се обаче, че той внася депозит за бъдеща експедиция на Virgin Galactic.


Тайните на успеха: Медитации, мантри, ледена вана и какво още правят най-извесните сутрин


Но има и нещо добро, произлизащо от космическата надпревара на милиардерите: безкрайните шеги. В краткото отсъствие на Безос във вторник сутринта, хората живо започнаха да се майтапят, че вече Мъск е най-богатият човек не само на Земята, играейки си с егото на милиардерите. В края на краищата, предполагаемите планове на милиардерите да потрошат милиарди долари, развивайки индустрия за космически туризъм, която ще бъде достъпна само за тях самите и която същевременно замърсява атмосферата, няма как да бъдат нещо повече от его и суета, нали така?

За щастие немалкото космически миймове за Безос ще ни помогнат да преживеем факта, че не можем да мръднем до Луната, смеейки се. Ако има нещо, за което много хора са съгласни, то е, че той спокойно може да отиде в космоса, само после да не се връща! В действителност, всички ние сме губещи, когато става въпрос за космическата надпревара на милиардерите. Докато планетата става все по-необитаема, работниците на Безос не могат да изкарват прехраната си, но за сметка на това милиардерите буквално се изстрелват в космоса, за да се измъкнат от всичката земна мръсотия. И така, предполагаме, че в този момент всичко, което можем да направим, е да вземем на подбив неприятната демонстрация на богатство с няколко добри шеги, надолу показваме всички най-добри миймове, свързани с пътешествието на Джефри Безос.

 

More Celebrities