Следва

Малките големи модни истории: Двата пъти, в които Вивиан Уестууд скандализира кралица Елизабет, #nounderwear

Кити Спенсър като булка и изяществото на 5-те Dolce & Gabbana одежди

Колкото повече, толкова повече...

All fashion преди 2 години

Да имаш 5 сватбени рокли за сватбения си ден е все по-секси и изящен прийом сред известните. Все пак, да можеш да си го позволиш, вероятно е достатъчно обяснение за подобно намерение, но се примиряваме с оправанието, че някои булки не успяват да се доверят само на една рокля. Изглежда, че кралските особи също залитат в тази тенденция, защото племенницата на принцеса Даяна, лейди Кити Спенсър, например, подбира цели 5 сватбени одежди, всичките с етикет D&G.

30-годишната дъщеря на граф Чарлс Спенсър, е модел и посланик на Dolce & Gabbana, дуото което очевидно я захласва по идеята за няколко от най-красивите, сложно проектирани от тях бални рокли за знаменателния й повод. Избранникът й обаче е само един - Майкъл Луис, бизнесмен от Южна Африка, който е с 32 години по-голям от нея. Както би могло да се очаква от кралска личност и мулти-милионер, използват момента, за да вдигнат повече от пищно събитие - кралска сватба, но буквално.


Обичта на известните: племенницата на Даяна и 60-годишният й жених в Милано


За церемонията Кити облича рокля с викторианска асоциация, направена само за нея, покриваща врата и измайсторена от луксозна дантела. Ръкавите са дълги, с драматично бухнали рамене, а от главата й се спуска много дълъг бял воал. Пред Tatler Доменико Долче разказва: "Кити е влюбена в страната ни, богата й история, култура и изкуство“. Стефано Габана пък добавя, че "освен това обаче, тя е силно привлечена и към собствените си корени - викторианското наследство“.

Вечерта преди сватбата Спенсър носи рокля от тюл в бебешко синьо, корсет и пищна пола избродирана с розови флорални акценти. Визията й е съчетана с изящно колие и обеци, завършена с коса, прибрана в нисък кок украсена с цветя - подчертавайки до изящество енергията на дамата, сме сигурни, че това е нейният цвят.

След сватбата Кити Спенсър скача в тоалет номер три - зашеметяваща копринена бална рокля, ръчно рисувана, за да изобрази привлекателния си флорален дизайн. В кадри от екстравагантното събитие, което се случи на 24-ти юли в живописната Вила Алдобрандини край Рим, Dolce & Gabbana показват още две зашеметяващи визии на булката. Едната - дантелена рокля в цвят слонова кост, украсена с цветни апликации и кристали, а другата - в златисто, сребристо и кристали, в която е видяна да танцува.

Отговорността да я отведат до олтара поемат братята й Луис Спенсър и Самюел Ейткън. Въпреки, че лейди Кити Спенсър привидно има всичко, за което една булка може да си мечтае, й липсва една важна семейна реликва: известната "Спенсър“ тиара, носена от леля й в деня на сватбата й с принц Чарлз. Липсата обаче не изглежда да я притеснява - тя замества короната с цветя, които отлично допълват всеки един от 5-те тоалета - обичаме различните принцеси.


Принцесата на скъпоценностите: Взимаме пример от Ди как да носим сапфири, диаманти, перли


 

More All fashion

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

All fashion преди 12 минути

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос.