Следва

Усмихни се! 25 ахривни исторически кадъра ЩАСТИЕ

Ваканцията на Монархията: Къде обичат да почиват британските кралски особи?

Лято ли е, кралско да е...

All About Life преди 2 години

Искате ли ваканция като за крале? Не, обещаваме, че това не е реплика от рекламния репертоар на туристическа агенция, въпреки че най-вероятно все някога е била използвана. Питаме си съвсем честно, макар и да сме сигурни, че отговорът е "да“, защото кой не иска?

Може би в крайна сметка, ще влезем, без да искаме, в ролята на туристическа агенция днес, тъй като сме събрали най-честите дестинации за почивка на британското кралско семейство, от херцозите на Кеймбридж, през Съсексите, чак до ваканционните предпочитания на самата кралица Елизабет. Списъкът ни обхваща 4 континента, места - близки и далечни, познати и непознати, луксозни и скромни. И тъй като светът бавно, но сигурно се отваря отново към международни пътувания, локациите на кралския отдих ни вдъхновяват да заменим познатите тривиални дестинации със следните:

Островите Сили, Англия

През последната седмица е съобщено, че херцогът и херцогинята на Кеймбридж - Уилям и Кейт, отпочиват на островите Сили заедно с трите си деца. Островите представляват малък архипелаг близо до Корнуол, Англия - дестинацията не е нова за сем. Кеймбридж, тъй като и миналата година те отсядат на Треско (един от островите в архипелага на Сили). Вилата е Dolphin House - очарователна каменна къща с обширен изглед към океана. Островът не разполага с почти никакви пътища, предназначени за коли, което ще рече, че семейната идилия предполага разходки с колело - много английско, много семейно...

Остров Мъстик, Западна Индия

Има спорове по въпроса за правилното изписване на името на остров Мустик... или може би Мъстик. Но няма спорове, че това тайно кътче на Карибите, някъде между Барбадос и Сейнт Винсент и Гренадини, е друга любима дестинация на Кейт Мидълтън. Тя и семейството й посещават острова за ваканциите си дълги години, още отпреди да стане херцогиня на Кеймбридж. Точно там през 2019-та дори заснемат празничния портрет на принц Джордж по случай рождения му ден. Кейт и Уилям не са първите от фамилията Уиндзор, които намират убежище от кралските си задължения, публични дела и отговорности там - принцеса Маргарет дълго време притежава вила Les Jolies Eaux над плажа Макарони - място, което също засичаме в няколко ваканционни сцени в "The Crown". Добрите новини са, че самата вила е превърната в частен имот, така че убежището от дела и отговорности е достъпно и за нас. Островът също е отбелязан като частен и папараците са забранени, за да сме сигурни на 100%, че никой няма да наруши звездното спокойствие и отдиха ни.

"The Crown", Сезон 3

Делтата на Окаванго, Ботсвана

За трета им среща принц Хари предлага на Меган Маркъл да отидат чак до Ботсвана - явно с това се отличават срещите с принцове... В инервю за BBC Хари си припомня: "Къмпингувахме под звездите и бяхме наистина само двамата, което беше изключително важно за мен, за да се опознаем“. Точната им дестинация е Мено а Куана в парка Макгадикгади - лагерът е декориран старомодно, но и някак вечно: представяйте си естетика в духа на препарирани буболечки, окачени по стената, мебели от тиково дърво, столове от полирана кожа и стари глобуси.


Какво ново: Тийзърът на филма за Меган и Хари


Остров Корфу, Гърция

Принц Чарлз и херцогинята на Корнуол са засечени не веднъж да летуват по плажовете на Корфу в Гърция - бляскавият гръцки остров, известен със своя оживен нощен живот и изобилие от маслинови дървета. Почивките си там те балансират с време на супер-яхта и вила, скътана в дебрите на острова. Освен лукса, за който придобиваме представа веднага щом чуем "Гърция", "вила" и "супер-яхта“ се оказва, че той не е единствената основа за избора за ваканция на кралската двойка. Място има и по-дълбок символизъм за Чарлз, тъй като баща му принц Филип, е роден именно на Корфу през 1921 г. (Четете още: "Филип и Елизабет: една велика любовна история в 30 кадъра")

Шотландските планини

Всяко лято кралица Елизабет се оттегля на почивка в имението Балморал в Шотландия, където кара своя Range Rover или язди кон сред 50 000-те акра планини, гори, долини, обработваеми пасища, езера, яребици и градини... но за това вече знаем, пак заради "The Crown". В Балморал се състоят семейните срещи и с по-отдалечени роднини по празници и събития, но въпреки че е частна резиденция за Уиндзор, се допускат посетители в имението от април до юли. Тези, които пък си търсят удължен престой, могат да резервират една от вилите на кралската територия, а в близост е и "The Fife Arms“, реставриран хан от 19-ти век с над 12 000 произведения на изкуството.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.