Следва

Д-р Макдугъл: "Не захарта, а животинските продукти са бичът на диетата ни"

Анджелина Джоли за пръв път в Инстаграм: "Идвам тук, за да говоря от името на обезправените"

Актрисата и посланик на ООН се регистрира за пръв път в Instagram с цел да привлече общественото внимание към тежкото положение на хората в Афганистан, особено на жените и момичетата, след трагичното превземане на страната от талибаните

Celebrities преди 2 години

Първият пост на Джоли в Instagram е изображение на ръкописно писмо, което според описанието на актрисата е изпратено от тийнейджърка от Афганистан. В него тя изразява страха си относно ходенето на училище при талибанския режим: "В момента хората в Афганистан губят способността си да общуват в социалните мрежи и да изразяват свободно мнението си“, пише Джоли в придружаващия текст към публикацията. "Затова дойдох в Instagram - да споделям историите и гласовете на онези по света, които се борят за основните си човешки права." 

За четири часа първата й публикация събра над 700 000 харесвания, а в рамките на 14 часа повече от 4,5 милиона хора я последваха. В момента последователите на Анджи в мрежата са вече 9 милиона. Самата актриса веднага последва точно три акаунта: @NAACP, @doctorswithoutborders и @UNHCR, Агенцията на ООН за бежанците, а био-то й гласи: "Майка, режисьор, специален пратеник на ООН @refugees“.

"Отвратително е да виждаш афганистанците принудени да напуснат домовете си отново поради страха и несигурността, обхванали страната им“, пише Джоли в публикацията. "Подобно на други отдадени хора, няма да обърна гръб. Ще продължа да търся начини да помогна. И се надявам, че ще се присъедините към мен."

Припомняме, че талибаните нахлуха в Кабул миналата неделя, след като президентът Ашраф Гани избяга от страната и сложи край на двудневна кампания, в която САЩ и техните съюзници се опитаха да трансформират положението в Афганистан. Това предизвика хаос на летището в Кабул, откъдето съюзнически държави се опитаха безопасно да евакуират хиляди свои граждани и съюзници. Още подробности и лични истории ще виждаме и в профила на Анджелина, а може би, надяваме се, от време на време и снимки като ТАЗИ


Анджелина Джоли на корицата на Vogue: "Чувствам се много по-комфортно на 40, отколкото когато бях по-млада".


 

More Celebrities