Следва

Епохалното значение на първата Висша мода на Демна Гвасалия за Balenciaga и 5-те най-важни неща за нея

Ако Густав Климт беше бижутер или Collection II на Баталя за Swarovski

Царствен поглед върху австрийското наследство на марката

 

All fashion преди 2 години

Джована Баталя-Енгелберт го умее... украсяването на най-нежните части от женското тяло, ефектът "затаен с възхита дъх", вливането на цветове в божествени форми - създаването на разкошни бижута... Swarovski, на която марка тя е пръв творчески директор, лансира втората си мащабна колекция, кръстена лаконично Collection II, което е единствената лаконичност в цялата картина. Фокус са едновременно бъдещето и историята на Swarovski, австрийското наследство на марката, Виена и изкуството на Густав Климт, едно от лицата на виенския art  nouveau.


О, да! На Джована Баталя колекцията за Swarovski


Климт вдъхновява Джована от много години, дори преди да започне работа за бижутерния бранд, така че случайни съвпадения няма. "Защо втората колекция е посветена специално на Климт? В Ню Йорк живях недалеч от Neue Galerie на Роналд Лаудер (музей на австрийския и немския модернизъм), където за пръв път видях картините на Климт и се влюбих безусловно“, казва Джована. "Реших да тръгна по този път, защото ми е близък като художник. Въплъщава много от това, което искам да видя в естетиката на Сваровски. Можехме да надграждаме върху работата на много други художници, но Климт вдъхновява най-силно."

Така в лабораторията Wonderlab Swarovski са създадени пет "семейства" бижута за колекцията, които разкриват, освен красота и финес, новите технологични възможности на марката; казват се Dextera, Imber, Abunda, Signum и Stella. Виждаме детайлното майсторство в например металните акценти в Dextra, в архитектурните форми в Abunda... Освен всичко, с тази колекция се развива и историята от първата колекция на Джована - например в семейство Somnia за пръв път се появиха бижута, в които кристалите се допълват от редки камъни - содалит, авантюрин и тигрово око, които виждаме и тук. 

Отделно, заслужава да отбележим още една голяма стъпка напред за Swarovski: новата колекция включва часовници, очила, аксесоари за коса и други артикули, които марката не е създавала преди. Аксесоарите за коса ще бъдат пуснати в продажба тази година, а часовниците и очилата ще са налични в началото на следващата.

Вихърът от цвят и лукс е заснет в живописните кадри на фотографите Микаел Янсон, а модели са Adwoa Aboa, Лурдес Леон (секси дъщерята на Мадона), близначките Анна и Соня Куприенко от музикалното дуо Bloom Twins, Шалом Харлоу, Келси Лу, Ариел Никълсън и други изключителни лица. "Портретите на Микаел Янсон са много сходни с рисуването, така че за мен връзката с Климт е ясно видима тук (въпреки че никога не съм казвала това на Микаел преди)“, добавя Джована.

Цялата тази красота и пищност разглеждаме надолу в 20+ Еха! кадъра и си купуваме каквото ни грабне окото и сърцето още този октомври.

 

More All fashion