Следва

Lunchtime shopping: О, да, ще носим балаклавa цяла есен+зима!

Balenciaga разцъква колаборация с Fortnite

Муза е героят Мопс, повече - надолу: 

All fashion преди 2 години

Всеки, който си мисли, че всичко е чул и видял от Baleciaga, да спре да се залъгва. Вчера Демна Гваласия поднесе на дигитален поднос поредното изненадващо от бранда си - общ проект с играта Fortnite на Epic Games, който превръща популярната маратонка Speed ​​в кирка и един от звездните модели на бранда - в куче. Да, технически моделът се казва Doggo, един от най-популярните герои във видеоиграта и сега за пръв път носи Balenciaga. Колаборацията не се изразява само виртуално, защото Doggo ще е лице на триизмерни рекламни билбордове по целия свят, облечен с худи и дънки Balenciaga x Fortnite и със специални слънчеви очила на марката, положени високо на носа на мопса. Три други популярни герои от Fortnite също получават make over с тоалети Balenciaga: Banshee носи боди с тигрова ивица; Ramirez е в горнище с пайети и разкъсани дънки; а Knight, много подходящо, носи бронени ботуши на Balenciaga с худи и къси панталони. Всяко облекло има трансформационни свойства - с напредването и промяната на играта костюмът на Banshee светва в червено, а пайетите на Ramirez блестят от сребро до злато.

Това е първият път, в който Fortnite казва "добре дошли" на скъпа дизайнерска марка в дигиталното си пространство, но не за пръв път Balenciaga и собственикът на Fortnite, Epic Games, работят заедно. Afterworld, видеоиграта, която представи есенната колекция на Balenciaga през 2021 г., е направена с помощта на Unreal Engine на Epic. "Оттам нататък продължаваме да се вдъхновяваме от креативността на екипа на Unreal и Fortnite“, се казва в изявление на Демна. "За мен има абсолютен смисъл, че ние си сътрудничим и сега, като създаваме тези автентични визии на Balenciaga за Fortnite и нова физическа серия дрехи Fortnite за нашите магазини.“


Четете още: Balenciga Fall 2021 - Afterworld: The Age of Tomorrow срина всички очаквания & The Age of Tomorrow: виртуалният свят на Balenciaga


Светът на Balenciaga и Fortnite върви от виртуален към физически и обратно. В играта играчите могат не само да избират нови тоалети и аксесоари Balenciaga, но също така да влязат в магазин на марката и да си направят персонализиран танц Balenciaga. Потребителите, които правят покупка и играят с новия си външен вид, построен от дрехи на френския бранд, също могат да изпратят снимки на своите герои, които да бъдат включени във виртуални билбордове на градския площад в Fortnite. IRL също можем да се облечем в Balenciaga X Fortnite - трябва да се разходим от Таймс Скуер по Медисън авеню до магазина Balenciaga, където са налични дрехи като на Doggo и другите. 

Експанзивното партньорство има очевидни ползи както за луксозния мезон, така и за видеоиграта: Balenciaga ще срещне нова аудитория от ангажирани играчи, а Fortnite ще влезе в лексикона на високата мода (Louis Vuitton започна подобно партньорство през 2019 г. с League of Legends.) Но сътрудничеството на Balenciaga x Fortnite не е само маркетинг на всяка от двете марки към нова аудитория - това е изграждане на нов, споделен творчески език. "Не става въпрос само за тоалети“, казва Фил Рампула, ръководител на марката на Epic, "Това е най-добрият вид самоизразяване."

Прокарването на модата в нови измерения е мисията на Гвасалия от първата му колекция в Balenciaga и с напълно реализиран виртуален свят във Fortnite, той прави това, което малко други дизайнери са правили досега: изследва метавселената по по-демократичен и реален начин. Сърцето на дизайнера стопля 13-годишен играч, който, когато разбира за колаборацията, казва: "Това е толкова готино!"

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.