Следва

Обича ме, не ме обича: ето го видеото на Бионсе и Джей Зи за Tiffany & Co

Секс! Слънце! Радост! Уелнес! 39 дизайнери по основните теми на сезон Пролет 2022

Ето я дизайнерската перспектива за сезон Пролет/Лято 2022

All fashion преди 1 година

Дизайнерите говорят, ние слушаме. Обобщаваме артистичното в работата на майсторите за пролетта на 2022 г.. Четейки, ще добиете представа за основните находки на творческата общност. Радостта от най-накрая-излизането е голяма, нагласата за по-секси, по-нетрадиционно обличане - също. Всъщност, гарантирано имаме още едно лято с доста лицева кожа. В същото време много дизайнери правят равносметка на това, което им се вижда съществено след годините на пандемия - темите за ясна, безкомпромисна, мобила, комфортна визия са тук. Подновеният интерес към обличането на тялото изглежда подхранва чувството за споделена човечност. Вижте защо >>> 

"Крайно време е да започнат да ни се случват забавни неща", Демна Гвасалия, Balenciaga. 

"Винаги съм се смятал за някой, който би направил всичко в търсене на красотата. Да поддържам определен стандарт на красота - това е смисълът на живота ми. Така че, никакво огъване и този път", Рик Оуенс. 


Jacquemus със сътрудничество, обречено на успех


"Надявам се, че това е обнадеждаваща колекция, в момент, в който всички имаме нужда от надежда", Том Форд.

"Прекрасно е да показваме реалността и различията между нас. Време е да оставим стандарта, който сме възпитани да приемаме, извън модата", Оливие Рустейн, Balmain.

"Просто исках това супер истинско усещане, слънцето да гали кожата ти. Да бъдеш край морето и да чувстваш топлината и щастието му", Жулиен Досена, Paco Rabbane.


25-те най-крейзи тоалета на Том Браун от последното ревю в Ню Йорк и защо всички полудяха по него


"Преминаваме през различни неща, но и двамата (дизайнерите на марката Zoe Latta и Mike Eckhaus) имаме желание просто да бъдем напълно истински", Зои Лата, Майк Екхаус. 

"За мен наистина става въпрос за дрехи, които ви позволяват да се движите свободно. Мисля, че не става дума за нещо прекалено непринудено - по-скоро става въпрос за полагане на усилия, но и за способността да се движите в облеклото си", Надеж Ван-Сибулски, Hermes.

"За мен най-важнота е да направим истински дрехи, удобни за истински хора. Не харесвам строго костюмните дрехи", Петър Петров.

"Да бъдеш в бар със случайни хора, които влизат и излизат - това е, което всички искаме", MM6.

"Причината да правя този тип облекло е нуждата ми от фантазия и ескапизъм и, знаете ли, наистина се чувствам еуфоричен", Майкъл Халпърн, Halpern.

"Мисля, че пандемията ме подтикна да бъда по-свободна и да подхождам към шоуто си по различен начин; даде ми смелост да направя нетипичното за мен и може би да бъда малко по- неконформист", Роксанда Илинчич, Roksanda.

"Просто исках да създам колекция, която да покаже на света как може да изглежда красотата. Честно казано, чувствам, че светът е по-добър с жените", Прабал Гурунг.

"Не мисля, че жените трябва да се преструват, че са физически толкова силни, колкото мъжете; добре е понякога да бъдеш нежен и да се оставиш да бъдеш прегърнат", Реджина Пьо.

"Много зависи от мястото на майката в живота ни. Мислих много за начина, по който децата тълкуват и носят дрехи, избрани им от мама, а също и за раждането, церемонията по кръщене и причастие. И всъщност реших да отдам заслуженото на великото тяло, която преминава през целия този процес", Симон Роша.

"Исках да направя нещо оптимистично. Навсякъде около мен имаше много грозота във въздуха поради социалните вълнения в Южна Африка. Затова просто исках да се обърна навътре, към това, което ме държи много оптимистично - и това беше моето семейство", Тeбе Магугу.

"Гледах Met gala... беше страхотно да видя как жените се обличат отново. Мисля, че всички имаме нужда от това сега. Защото каква е нашата работа като дизайнери, ако не искаме да предложим радост?", Еделин Лий.

"Това е красотата на ежедневието, като начина, по който прибираш роклята, когато караш колело. Тези малки инциденти, които променят силуетите, са толкова красиви и могат да формират толкова много нови идеи. Това бе отправната ми точка този сезон", Сесилия Бансен.

"Аз съм дете на технологиите. Всичко, което правя, веднага нося и снимам. Ето къде е моят обектив. Открих естетиката си през карантината, днес начинът, по който проектирам, е напълно променене", Чет Ло, Fashion East.

"Ние вярваме в това, което правим, то е кауза. Ние не просто правим дрехи; ние изпращаме съобщение. И това е страхотно, защото в модата съобщението може да бъде предадено много подсъзнателно", Габи Асфур, Триасфур.

"Вярно е, че в света на NFT няма физически обект. Но в тази пандемична ситуация стана вярно, че нещо цифрово може да бъде нещо реално", Кунихико Моринага, Anrealage.

"Вложих страшно много. 97% от колекцията е направена в студиото, където работих с невероятна местна плетачка. Винаги има начин, ако сте креативни", Мати Бован.

"Куиър културата е част от живота на Лондон от векове. Сега е моментът странните хора да говорят за това. Мисля, че светът не става по-добро място. Така че за нас като странни хора е наистина важно да говорим, да покажем какво можем и да покажем красотата от наша гледна точка", Едуард Кръчли.

"Напарвих колекцията като ода за обществото като спектакъл. Търсех творчески и позитивен начин, който вдига шум и на който хората обръщат внимание. Това, което се случи в Тексас (визира се законът за абортите в щата), е абсолютно неприемливо и ние трябва да се изправим срещу него като жени", Тара Субкоф, Imitation of Christ. 

"Преди пандемията показвах много, за да привличам вниманието, но това, което научих, е, че трябва да имате много по-целенасочени решения. Вие задавате собственото си темпо, показвате това, което искате да покажете. Най -големият ми страх идва от пандемията и не се е променил", Джонатан Андерсън, JW Андерсън.

"На френски казваме j’assume. След COVID съм по-силен да го кажа. Всеки преден сезон бях принуден не да разказвам истории, а да говоря по тема, нещо, което трябваше да измисля, само за да забавлявам определени хора. Мразя това. Не съм аз; беше фалшиво. Сега азах Не! Показвам дрехите си по нормален начин, така, както аз разбирам нормалното", Rabih Kayrouz, Maison Rabih Kayrouz.

"Държа да съм сигурна, че това, което правим, е добро за повече хора, отколкото само за нас самите", Габриела Хърст.

"Модата е свързана с дрехи, но също така и с хора, носещи дрехи. Ако трябваше да добавям думи, за да разказвам истории, може би мисията ми не би била изпълнена", Пиерпаоло Пичоли, Валентино.

"Продължавах да мисля за спорта, не защото в колекцията има препратки към спорта в неговите детайли, а заради начина, по който работят екипите - този съюз. В крайна сметка кой е нашият треньор? Това е нашият сърдечен ритъм; който синхронизира всичко", Франческо Рисо, Марни.

"Надяваме се, че всичко ще се оправи много скоро, но със сигурност сме в състояние на несигурност, нещата са ... все още в колебание. Затова си мислех, че може би най -добрият път напред е да се съсредоточите върху себе си и върху това, което изисква вашият ум. По принцип колекцията е за самолечение и размисъл върху тялото", Мелита Баумайстър.

"Постоянно ме питат: Какво следва за модата? Но в реалния живот виждате хората да правят това, което се случва в настоящия момент и да го споделят помежду си. Това е подходът, който искам да възприема с дрехите, разширявайки ги в живота. Всичко е тук и сега", Марин Сер.

"Обожаваме да задълбаваме в процеса, за да може екипът ни да изследва и открива много неща, които никога преди това никой не е създавал", Сатоши Кондо, Исей Мияке.

"Харесва ми идеята за вампир, който пътува през вековете, адаптирайки се към дрескодовете на епохата", Никола Гескиер, Луи Вюитон.

"Обичах звука на светкавиците, които белязаха ревютата на 80-те. Исках да възвърна тази емоция", Виржини Виар, Шанел.


Chanel Resort 2023 - цялата колекция, директно от Монте Карло


"Мислихме за хората, които са били тук преди нас", Питър До.

"Искахме нещо малко по-малко фино. Заложихме на латекса, без капка срам от това", Леа Дикли, Kwaidan Editions.

"Става дума за езика на съблазняване, който винаги води обратно към тялото. Използвайки тези идеи, тези препратки към исторически произведения, колекцията е изследване на това какво означават тези кодове днес", Миуча Прада, Прада.

"Като дизайнер човек винаги се опитва да намери нов начин за общуване на ниво чувственост; какво разкриваш и какво не. Знам, че в момента има доста шум около S-E-X. Но това е нещо, малко или много, което винаги мислим", Джон Галиано, Мезон Маржела. 

"Усеща се чувството, че жените отново са секси. Сексът е израз; език, който е много силен. И тази колекция е много уверена, много секси", Рикардо Тиши, Бърбъри.

"Всеки иска да се чувства секси и горещ, нали така?", Ким Шуй.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.