Следва

10-те, с които ще запомним Bottega Veneta на Даниел Лий

Даниел Лий напусна Bottega Veneta, причините - неизвестни

Снощи стана известно, че 35-годишният Даниел Лий напуска поста на креативен директор на Bottega Veneta

 

All fashion преди 2 години

Това се съобщава в прессъобщение, разпространено от конгломерата Kering, собственик на марката. В официалното изявление се казва, че прекратяването на сътрудничеството е станало по взаимно съгласие.


Мери Джей Блайдж и Даниел Лий

Лий се присъедини към Bottega Veneta през 2018 г. и беше натоварен със задачата да вдъхне нов живот на италианската модна къща. Усилията му се увенчаха с успех - артикулите на Bottega се превърнаха в едни от най-обсъжданите и популярни сред влиятелните модни хора.


Случаят Даниел Лий – вундеркиндът на Bottega VenetaРоузи Хънингтън Уайтли с чанта Bottega Veneta


Чанта Pouch Bottega Veneta

Ксения Адонс с чанта Bottega Veneta

Чантите станаха хитове, на първо място моделът Pouch, който популярно се нарича "кнедла", сандалите и обувките с правоъгълен нос и презрамки като телефонна жица - също, и не на последно място, благодарение на колекциите на Bottega Veneta зеленото се превърна в най-модерният цвят. Според Business of Fashion продажбите на марката продължиха да растат дори по време на пандемията, така че внезапното напускане на дизайнера на върха на успеха е пълна изненада. 


Ирина Шейк в Bottega Veneta


Bottega Veneta

Публичната раздяла е възможно най-учтива и с взаимни реверанси, което е добре, защото уникалната визия на Лий адаптира перфектно наследството на къщата към днешния ден, като не само я върна на модната сцена, а я сложи директно в центъра - интерпретираме казаното от Франсоа-Анри Пино, председател и главен изпълнителен директор на Kering, в негово изявление по повод раздялата.


Bottega Veneta, Autumn-Winter, 2021/22


"Времето ми в Bottega Veneta беше невероятно. Благодарен съм за работата с изключителен и талантлив екип, благодарен на всички, които бяха част от нашия творчески процес", каза на свой ред Даниел Лий.


Даниел Лий и Наоми Кембъл

Кой ще заеме неговото място, все още не се знае. В прессъобщението се казва, че „скоро ще бъде обявен новият творчески екип“.

Сега обаче всички се чудят не само защо се случи тази раздяла, но и какво ще прави самият Даниел Лий. В крайна сметка, преди да работи за Bottega Veneta, той е част от творческия екип на Фиби Файло, когато тя оглавяваше френската Селин. След като напусна оттам, Файло временно изчезна от модните радари, но след това се появиха слухове, че скоро ще се върне със собствена марка. През лятота стана ясно, че Фийби определено ще се върне: тя трябва да стартира своята марка с подкрепата на LVMH, основният конкурент на Kering. Всички подробности ще бъдат разкрити в началото на 2022 г., така че сега мнозина залагат, че напускането на Лий от Bottega Veneta в края на 2021 г. изобщо не е съвпадение и той твърде вероятно ще сътрудничи с Фиби Файло в новото начинание. 


Всичко, което знаем за личния моден бранд на Фийби Файло, бившият творчески директор на Céline


Припомняме, че през 2019 г. Лий получи четири награди на Британските модни награди наведнъж за успеха си в Bottega Veneta, включително в категориите "Дизайнер на годината" и "Марка на годината" - повече от всеки друг дизайнер в историята на събитието, включително такива титани в индустрията като Александър Маккуин и Стела Маккартни.

More All fashion

И Шарлийн в цвета на сезона, elegantissima

All fashion преди 20 часа

Три дни преди началото на Олимпийските игри в Париж първата двойка на Монако показа на обществеността олимпийските факли от личната колекция на принца на Монако. Шарлийн моментално спечели златния медал за елегантност, облечена в огненочервен копринен гащеризон от Elie Saab.      

Тихият лукс не е за всеки: Loro Piana ще загуби всички, които предпочитат дискретното милионерство

All fashion преди 2 дни

Известна сред хората от „висшeто общество“, политици и милионери, модната къща за дрехи и обувки Loro Piana е изправена пред популярност, която според стилистите може да й изиграе жестока шега. Днес марката, прочута с кашмира си, все повече се превръща в обект на желание за хора, които не са от целевата й аудитория, съобщава Intelligencer.

Тези 21 красавици: чантите на сезона, които си заслужават труда, респективно разхода

All fashion преди 5 дни

За друго може и да се въздържим, но за инвестиция в дизайнерска чанта - не. В точния епицентър на лятото, жаждата за секси лукс се засилва неимоверно, а в момента текат и намаленията...