Всичко, което знаем за биографичния филм за Одри Хепбърн дотук

Всичко, което знаем за биографичния филм за Одри Хепбърн дотук

Руни Мара ще играе ролята на актрисата, сто процента ще е прекрасно.

Apple подготвят биографичен филм за Одри Хепбърн с Руни Мара в главната роля.

Режисьорът на Call Me By Your Name Лука Гуаданино е начело на проекта, а Мара, 36, е продуцент. Майкъл Митник (работил с режисьора по късометражния му филм The Shaggering Girl от 2019 г.) пише сценария. Много малко се знае за филма дотук, но е известно, че той ще проследи на практика целия живот на звездата. 

Въпреки че детайлите на сюжета засега са в тайна, биографичният филм без съмнение ще разгледа всички завладяващи моменти в живота на Хепбърн, родена в Брюксел през 1929 г. в аристократично семейство. Тя израства в Холандия по време на германската окупация през Втората световна война. Приемайки името Еда ван Хемстра, Хепбърн учи балет в Амстердам. По време на нацистката окупация семейството й губи цялото си състояние. По-късно Хепбърн разказва, че това време е било истински кошмар - вспедствие на хроничния глад актрисата развива куп заболявания, които я преследват през целия й живот. Фамилията се мести в Лондон в началото на 50-те години. Одри започва редовно да ходи на кастинги, докато успява да дебютира на екран с участието си в комедията „Монте Карло Бебе“ през 1952 г.. След това красивото миньонче е избрана да играе в бродуейската пиеса „Джиджи“, преди да спечели Оскар за ролята си в „Римска ваканция“ през 1953 г. По време на кариерата й, продължила дълги четири десетилетия, най-важните й и емблематични превъплащения, белязали историята на киното, са в „Закуска в Тифани“, „Моята прекрасна лейди“, „Чакай до тъмно“, „Шарада“ и „Сабрина“. Одри е всеотдаен филантроп, работи с УНИЦЕФ за подпомагане на бедни деца по света и получава Президентския медал на свободата през 1992 г. плюс хуманитарната награда на Жан Хершолт през 1993 г.


Одри Хепбърн в "Монте Карло Бебе"

Изключително умела в обличането, Одри се прославя освен с изключителния си талант, и с безупречен стил, основан на взаимната симпатия и уважение с френския кутюриер Юбер дьо Живанши. Средствата за масова информация я наричат "анти-Мерилин", определяйки я като еталон за елегантност и аристократизъм. 

Хепбърн се омъжва два пъти: първо за актьора и режисьор Мел Ферер, след това - за италианския психиатър Андреа Доти. По-късно се оттегля от киноиндустрията, ангажирайки се основно с хуманитарна дейност. Умира на 63 години от рак, оставяйки двама сина: Шон Хепбърн Ферер и Лука Доти. Първият вече даде благословията си на Руни Мара, която ще изиграе майка му. "Руни е изключителна. Освен това, в нея има страшно много любов, точно както имаше и у мама", сподели той пред Fox News. Чакаме с нетърпение, предвкусваме ако не шедьовър, поне много нежен филм... 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.