Следва

Путин vs Хитлер: какво каза единият, и какво другият, сравнява Радослав Бимбалов

Прегръдката на Първите: Джил Байдън и Олена Зеленска в Ужгород

Ужгород, най-западният регионален център на Украйна, стана мястото на задушевната среща на първите две дами - Джил Байдън и Олена Зеленска. На 8 май, Деня на майката, те се срещнаха с украински майки, принудени да напуснат домовете си заради войната и да потърсят убежище в Закарпатието.

 

Celebrities преди 2 години

Големите любовни истории: Владимир Зеленски и Елена Кияшко

„Това е страхотно дело от нейна страна, защото всеки, който идва в Украйна сега, не може да се чувства на 100% в безопасност. Като всеки от нас. Сега няма безопасно място в Украйна. Буквално предния ден - ужасна новина: руснаците пуснаха по въздуха бомба в едно училище в Белогоровка В област Луганск загинаха 60 души... Едни от първите думи на Джил бяха за тях“, сподели първата дама на Украйна Олена Зеленска (четете още: 5 неща, които е добре да имаме предвид относно новата първа дама на Украйна).

Тя също така сподели в социалните мрежи мащаба на работата, която в момента се извършва от закарпатците, за да помогнат на всички нуждаещи се: виждаме прекрасен център за бежанци в Закарпатието, изключително модерно уреден в едно от най-старите здания на Ужгород - туристическата атракция, пивоварна от 18-ти век, "Совино гнездо". В момента в древното здание са намерили убежище от войната стотици хора, от които 44% - жени и 34% - деца. 

Пристигайки от най-горещите точки на войната, беззащитните хора пристигат в "Совино гнездо” - до 800 души на ден. Тук те биват нахранени и им се оказва психологическа помощ. Хората търсят всичко: от бебешки количка и дрехи до необходимите лекарства и покрив. И за всичко това се грижат 30 доброволци, които дежурят денонощно.

„В Деня на майката исках да бъда с украинските майки и техните деца. През последните няколко месеца твърде много украинци бяха принудени да напуснат домовете и близките си“, добави Джил Байдън за непредизвиканата атака от Русия. Човешкото лице на визитата, близостта между двете първи дами, навременността на появата на мисис Байдън в Украйна, както и непринудения, отличен като съобразителност стайлинг на красивата Олена ни карат да гледаме тези снимки с откровена женска благодарност. 

 

More Celebrities

"Не ми харесва да съм кльощава": Сара Джесика Паркър за няколко заветни килограма повече

Celebrities преди 1 ден

Чуваме как Сара Джесика Паркър казва в подкаста Glad We Have This Chat, че не харесва, че е толкова слаба, въпреки факта, че много хора й завиждат за това, и добавя, че би искала да наддаде на тегло, но не може, и се заслушваме с още повече старание.   

Гаражните разпродажби на звездите и кои от тях са в ход

Celebrities преди 2 дни

Гаражната разпродажба на Chloë Sevigny беше определена като "разпродажбата на века" миналата година, сега е ред на Courtney Love: все повече и повече известни хора препродават своите емблематични артикули, като организират ad hoc пазари.