Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 17.01 - 23.01

Кейт Мос, ЧРД 47, с 8 от най-емблематичните й стилови прояви

На 16 януари е рожденият ден на Кейт Мос, суперзвездата от 90-те, която покори света не само с хилядите шеметни появи на модниия подиум, но и с личния си стил, превръщайки се в олицетворение на "хероиновия" шик от онази епоха. Тя бе кралицата на партитата, а феновете все още помнят с носталгия тоалетите й, давайки им нов живот днес. Припомняме няколко от най-ярките сред тях. Защото доза януарско вдъхновение нигога не е излишно.

 

Celebrities преди 2 години

Малката черна рокля с връзки

Малката черна рокля е обичайно печеливш избор. Знае го и Кейт Мос, която често избира подобен род дрехи, в нейния случай подчертано секси. Илюстрираме любовта й към модела с кадър, направен през 1999 г. Поводът е вечерно събитие, на което Кейт присъства с гаджето си тогава Антъни Лангдън.

Каубойска история

Тематичните партита са най-добрата възможност да опитаме нещо необичайно. Същото прави и Кейт Мос на партито в чест на 50-годишнината на китариста на The Rolling Stones Рони Уудс в Лондон. Годината е 1997-ма, месецът - май.  

Power Dress

Откровеността и сексапилът са синоним на стила на Версаче в средата на 90-те години. Отлично го интерпретира Кейт Мос, чийто тоалет от парти през 1995 г. все още се цитира. Между другото, по онова време тя излиза с актьора Джони Деп - двамата и до днес остават една от най-ярките и интересни двойки в западния шоубизнес.

Верижна реакция

Да се взираме дълго и напоително в общите снимки на Кейт Мос и Наоми Кембъл от 90-те е удоволствие. Много фенове на тези момичета със сигурност ще си спомнят прочутата им поява през 1999 г. на партито на Донатела Версаче с тема „Диамантите са завинаги“. Невъзможно е да откъснем поглед от мини роклите им, напомнящи метални ризници.

Като по бельо

Стилът "долното отгоре" не е нещо ново в света на модата. В началото на 90-те най-видната му последователка е Кейт Мос. Перфектна илюстрация на тази естетика е роклята на модела, избрана за парти в чест на Ричард Аведън през 1993 г.

В пълен блясък

Кейт Мос определено умее да предвижда модните тенденции. Днес, когато светът се стреми към максимален комфорт, нейната визия от 1998 г. изглежда свръх модерна. Състои се от кадифена роба и мини чанта, обсипана с пайети - точният разрез между парти и релакс.

Див нрав

Роклите с хищни щампи са поредното завръщане от 90-те години на миналия век, с което Кейт Мос е много добре запозната. През 1995 г. в нюйоркския клуб Twilo тя изглежда безупречно в рокля с принт на зебра, проектирана от нейната приятелка Донатела Версаче.

Няма какво да крия

Полупрозрачната рокля без презрамки, в която младата Кейт Мос се появява на партито Look of the Year на Elite Model Agency през 1993 г., е една от най-известните визии на модела.

 

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.