Следва

Street Style вдъхновения: Седмицата на висшата мода в Париж, Пролет 2022

We Love: гримът на шоуто на Fendi Couture, кристали, аметисти и брилянтин

Късчета кристал по кожата, гладка като вода коса - ревюто на Fendi Haute Couture заслепи с красотата на фантазията. 

 

All fashion преди 2 години

Моделите, които разходиха по пистата тържествените дрехи на Ким Джоунс за Fendi Couture, до една се появиха на подиума с кристални воали върху лицата си и зализани назад лъскави коси.

Вдъхновени от темите на шоуто за космоса, астрологията и небето, гримьорът Питър Филипс и фризьорът Гуидо Палау създават ретрофутуристичен външен вид, предназначен за друга галактика. „Ким обича изненадите, затова ни даде пълна свобода“, разказва Питър Филипс, авторът на грим-концепцията: разпръснати монохромни кристали с различни размери в един от трите нюанса - черно, шампанско и сребро. За да компенсира блясъка на косата, кожата е оставена полуматова, но все пак сияеща. Меките акценти идват от ружа на скулите, седефните клепачи и умело нанесения хайлайтър.

„Декорът изглеждаше като сцена от научнофантастичния филм „Трон“ от началото на 80-те“, казва Гуидо Палау. „Имаше всички тези страхотни препратки към миналото и бъдещето, които исках да отразя и в косата". За Палау отправна точка е изследването на образи на монаси, свещеници и Жана д'Арк, вдъхновени от строгите им прически с умишлено къс бретон.

Така се ражда серията гладки прически с късо подстригана отпред коса, буквално потопена в блясък за футуристичен ефект. „Исках да бъде супермодерно, с ярко усещане за бъдеще“, обяснява той. 

Красиво допълнена с обици от аметист и кристални маншети за уши, проектирани от дизайнерката на бижута Delfina Delettrez, комбинацията от бляскава кожа и лъскава коса е зашеметяваща ода за красотата, прелестно партнираща на извънземните фантазии на Джоунс.

More All fashion