Следва

На върха на уличната мода

Седмицата на модата в Лондон стартира с мълчание в памет на Алекзандър МакКуин

Въпреки че еуфорията покрай...

All fashion преди 14 години

Въпреки еуфорията покрай седмицата на модата в Лондон, скорошната смърт на лошото дете на модата, геният Алекзандър МакКуин, бе почетена още в първия ден на грандиозното събитие.

Лондонската модна седмица бе открита с тъга и мрачно настроение, на 19 февруари, за което и времето допринесе доста, както е почти винаги в мъгливата столица. Сутринта председателят на Британския Моден Съвет, Харолд Тилман, даде началото на седмицата с минута мълчание в памет на дизайнера.

Часове преди самата модна седмица, супермоделът Кейт Мос от своя страна, дефилира с рокля на МакКуин по време на благотворителното събитие Fashion For Relief Haiti.  Кейт се разплака, когато роклята беше обявена на търг.

Тя самата е била шаферка на сватбата на МакКуин с дългогодишния му партньор Джордж Форсит.
Роклята бе спечелена от Сър Филип Грийн за предложените от него 100 /сто/ хиляди паунда.

С откриването на 6-дневната церемония господин Тилман сподели за МакКуин:

“Неговият принос за Лондон и за световната модна индустрия беше необикновен. Той ще липсва ужасно.
Знам, че ще запомним невероятните му постижения и това какво направи за модата тук в Лондон.
Той доказа, че този град и тази индустрия крият невероятни възможности.
Той напусна училище с много ниски оценки, отдаденост, много труд и гениален талант, и стана, и ще остане едно от светилата на Лондон.
Той вдъхнови толкова много да създадат свои собствени колекции и повлия на много дизайнери.
Да подсигурим това Лондон, неговият роден град, да продължи да се развива като световна модна столица е най-големият поклон пред този фантастичен човек.”




Дизайнери, купувачи, стилисти и журналисти, присъстващи на лондонската седмица на модата, сега имат възможността да изразят своето страдание и съболезнования на голямо табло на центрания вход на Съмърсет Хаус, а на събититето, наречено On|Off, пък ще имат възможността да разглеждат негови колекции на iPod touch екрани, закачени по стените.



От своя страна, огромният луксозен магазин Либърти, посвети на дизайнера една своя витрина с гигантски британски флаг, светлосиня рокля и надписa “For McQueen and country”.

Със съдействието на   


More All fashion