Следва

Huawei с ексклузивни оферти за дамите до 10 март

#STANDWITHUKRAINE: подкрепата за Украйна в корици

Украйна, украинският народ и случващият се геноцид над невинното население на европейската страна, са тема номер 1 на света в последните 9 дни. Солидарността със страната и омерзението от коварната атака срещу нея и нейните граждани са на всички значими първи страници в света 

 

All About Life преди 2 години

Time

Списание Time публикува на корицата си украинския флаг и цитат от изявление на Володимир Зеленски, направено чрез видеообаждане в Европейския парламент на шестия ден от войната: „Животът ще победи смъртта, светлината ще победи тъмнината“.

Анонсът към материала в броя на списанието, което вчера отбеляза 99 години от излизането от печат на първия си брой, звучи така: „Храбрият Володимир Зеленски защитава Украйна и обединява света“. „В нашите очи (Володимир Зеленски) е лидерът в боевете, който вдъхнови мирните хора, отдавна забравили как да водят война, да се бият за живота и свободата си, отхвърляйки всяка тирания, всяко посегателство над демокрацията. Тези хора хвърлят коктейли Молотов по руската военна техника и спират с телата си танковете. Те са, които не позволяват светлината на демокрацията да бъде приглушена, и го правят с помощни средства. Това е нещо, което до този момент сякаш не можехме да си представим, че е възможно", пише TIME.

Vanity Fair

Vanity Fair Италия излезе вчера с две корици: на първата - планирана мащабна сесия с Пенелопе Крус. На другата - Володимир Зеленски. „Докато пиша тази статия, тече война, Украйна е нападната от Русия - конфликт, който поглъща цяла Европа, пише Маркети Симон, главен редактор на изданието в Instagram. - Володимир Зеленски е образът, който символизира подкрепата към целия украински народ." 

Ню Йорк Таймс

Артистът от Ню Йорк Шо Шибуя създаде арт проект, който стана корица на The New York Times.

„Ракетните атаки вредят на мирното население, а суровите санкции изолират Москва“.

The New Yorker

И тук за корица е използвано арт-изображение, на което се вижда руски танк и надписа "Следвайте Путин". Автор на скицата е художникът Дейвид Палнкерт. Украинският илюстратор Сергей Майдуков задава въпрос на своя колега в коментарите дали той самият оправдава идеята за нахлуване в Украйна. Palnkert отговаря с този проект на 22-ри февруари. На 23-и Майдуков я споделя. Можем да наречем тази кореспонденция пророческа. 

Society

В синьо-жълто излезе и френското See Society с надпис: „Какъв е хоризонтът?“. Надяваме се мирен. Истината е с Украйна, Бог е с Украйна. 

Charlie Hebdo

Карикатурата на колегите от френския сатиричен седмичник оставяме без коментар.

The Economist

Британският The Economist пита: "Къде ще спре той?". Отговорът на този въпрос е ясен: там, където му бъде позволено. 

Stern

Германският Щерн публикува портрет на украинка с надпис: „Войната е краят на света, какъвто го познавахме“.

The Times

Известният британски вестник The Times излезе със снимка на украинска жена, която обиколи света още в първия ден на войната. Невероятно разтърсващият кадър е на жена, пострадала от нападението над Харков... Черен ден за Европа... 

Редакторите на водещите медии по света са убедени, че историческият момент ще остане във вековете напред с изключителната подкрепа, която оказва целият свят на Украйна и нейните хора. Това е момент на исторически преход, толкова важен, колкото е всяка победа на доброто над злото. Нека бъде така! 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.