Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 14.03 - 20.03

2022: най-важните астрологични дати през годината

И най-съдбоносните

Astro преди 2 години

Едва март е, но 2022 година вече преживя периоди на ретрограден Меркурий и ретроградна Венера. Това обаче далеч не са всички важни астрологични събития в годината. Някои от тях са много благоприятни и положителни, други - не чак толкова. Да видим >>> 

Периодът от февруари до края на март е много благоприятен за запознанства, брак, развитие на връзки и романтични пътувания. И всичко това, защото Венера и Марс са една до друга почти през цялото това време, като периодично се свързват в небето буквално до нулев градус. Първата връзка се състоя в навечерието на 14 февруари - истински подарък за всички влюбени. Венера е женска планета, Марс - мъжка, и когато са съединени, те създават атмосфера на любов и страст.

На 2 март Новолунието в Риби съвпадна точно с Юпитер. Юпитер в астрологията се смята за планетата на голямото щастие, а Новолунието винаги е началото на нещо ново. Време за нови проекти, за големи и смели мечти. 


Месечен ХОРОСКОП - Март 2022


На 3 март към Венера и Марс се присъедини Плутон, планетата на екстремната енергия и на крупните финанси. Мнозина вероятно са направили голяма сделка тогава - имот, инвестиция, бизнес план. 

На 12 април Юпитер ще съвпадне с Нептун в съзвездието Риби. Юпитер и Нептун се свързват веднъж на всеки 12 години, но именно в Риби това явление е особено важно, тъй като и двете планети са много силни тук. За последен път се свързват по този начин през 1856 г. Това е страхотен аспект за творчество, любов, духовно израстване, вдъхновение, стартиране на нов проект. Добре е да формулирате намерения и да направите карта на желанията си. Но при пътуване по море е по-добре да бъдете по-внимателни, тъй като Нептун символизира водата, а Юпитер символизира разширяването, така че рискът от бури и наводнения се увеличава. Също така трябва да внимавате с алкохол, наркотици, химикали и токсични вещества.

На 15 април Черната Луна влиза в знака на Рак. Черната Луна символизира нашите страхове и изкушения, а в знака Рак е доста силна, така че трябва да обърнете внимание на психологическото си състояние. Много е добре в този момент да започнете работа с психотерапевт и да преработите различни блокажи и травми. За последен път тя беше в Рак през втората половина на 2013 г. Спомняте ли си как се чувствахте през този период? Може би и този път ще се усети подобен темп и храктер на събитията.

На 29 април Плутон преминава в ретроградно движение, до 13 октомври. Плутон е планета с големи ресурси, силен трансформатор, една от най-мощните в астрологията. Когато такава планета се връща, образно казано, каквото е ретроградността, енергията е изключително нестабилна. Затова не трябва да планирате важни неща в този период, тъй като резултатът твърде вероятно няма да е това, което очаквате.

През 2022 г. ще има четири затъмнения, които ще активират съответно темите: финанси, ресурси, власт и постигане на стабилност.

Първото слънчево затъмнение ще се случи на 30 април в Телец. Ще бъде последвано от лунно затъмнение на 16 май в Скорпион. Затъмненията винаги се случват по двойки, наречени коридор на затъмнението и ако слънчевото се появява на Новолуние и символизира началото на нещо ново, то лунното се случва на Пълнолуние и означава кулминацията на ситуацията и емоционалната реакция към нея.

Следващият коридор за затъмнение ще бъде през есента. Той ще започне през есента със слънчево затъмнение в Скорпион на 25 октомври и ще завърши с лунно затъмнение в Телец на 8 ноември. Затъмненията често носят промяна, понякога неочаквана, и възможност да се постави началото на нещо ново, буквално променящо живота. В древни времена астролозите са били предпазливи към затъмненията, тъй като затъмнението съдържа елемент на обреченост. Следователно, има определени правила за поведение в деня на затъмнението, както и 3 дни преди и 3 дни след:

  • Не започвайте важни неща;
  • Не планирайте операции и сериозни здравни манипулации;
  • Не вземайте важни решения;
  • Също така е по-добре да отложите големи покупки;
  • Не влизайте в конфликт, тъй като конфликтът, започнал по време на затъмнението, ще бъде много труден за потушаване;
  • Но ако сте искали да се отървете от нещо - да откажете цигарите, да отслабнете, да се разделите завинаги с остарели връзки, тогава лунното затъмнение е най-подходящото време за това.

От 10 май до 3 юни Меркурий ще бъде ретрограден. Меркурий е много близо до Земята, така че особено силно усещаме неговите ретро-фази. Меркурий в астрологията отговаря за образованието, контактите, информацията, запознанствата, комуникацията, плановете, документите, пътуванията, преговорите, както и оборудването и превозните средства. В ретро фазата на планетата всички неща, свързани с тези сфери, могат да се забавят и объркат. Не се препоръчва през този период да купувате автомобили и оборудване, да планирате пътуване, да организирате преговори и да подписвате важни документи. Можете да: завършите стари неща, да се отървете от ненужни неща, да възобновите образованието или връзките. Също така, през периода на ретрограден Меркурий, често се появяват хора от миналото - бивши любовници, приятели, с които е имало дълга пауза в общуването.

На 11 май Юпитер влиза в знака на Овен, в който ще остане до 1 ноември, а след това ще се върне обратно в Риби. Юпитер дава големи възможности, прави подаръци и носи щастливи събития. Съответно, представителите на Овен и Риби ще имат подчертан късмет през 2022 година.

На 25 май Марс - планетата на активността, волята и мотивацията, преминава в знака на своята обител - Овен, където ще остане до 5 юли. След завършването на ретроградния Меркурий на 3 юни нещата ще започнат да се движат напред и като цяло ще започне период на активност и категорично слагане на ред в нещата. 

На 4 юни Сатурн става ретрограден и ще премине отново същите градуси на Водолей, които вече е преминал от края на февруари до началото на юни. Обърнете внимание какво ще се случи през този период от живота ви, може би тези събития ще се повторят или развият малко по-късно. Сатурн е планетата на мъдростта и кармата, изисква отговорност и усърдие. Следователно, в живота на Водолея, както и на други представители на въздушната стихия, а именно Близнаци и Везни, могат да настъпят важни промени, които добавят отговорност и ви карат да станете по-зрели и по-мъдри. Събитията могат да бъдат от най-различно естество - от стартиране на бизнес, прези чисто нова кариерна позиция, до брак и раждане на дете.

На 24,25 и 26 август предстои обръщането на Уран. Уран в астрологията е отговорен за авиацията, всичко ново и необичайно, неочаквания ход на събитията, високите технологии. Ето защо, ако е възможно, не планирайте полети, не стартирайте нов проект и не купувайте високотехнологични продукти за тези дати.

От 10 септември до 2 октомври Меркурий отново ще бъде ретрограден. Този период е интересен и защото в небето ще има цели седем ретроградни планети. Следователно на Земята нещата може да не се развият толкова бързо, колкото бихме искали. Има смисъл да си вземете почивка през това време, да планирате детоксикация или малко бягство. Периодът е благоприятен за уединение и размисъл върху важното в живота ви.

От 30 октомври до края на годината Марс ще влезе в ретро-фаза. Може да има усещане за липса на енергия и сила. Това е добър момент да преосмислите своите дейности и начини за постигане на целите си. Внимавайте по пътищата и във фитнеса. Също така е по-добре да не планирате операции за това време. Избягвайте всякакъв тип конфликти. 

В средата на ноември ни очаква приятно астрологично събитие: Слънцето, Венера и Меркурий ще изградят супер благоприятна конфигурация с Юпитер и Плутон. Това е много добър период както за лични, така и за бизнес отношения, финансови дела и споразумения. Оженете сe, заживейте заедно, купете къща, правете каквото решите, Вселената ще помага.  

More Astro