Следва

L’Oreal преобразява боядисването на косата с ИНОА

Beauty Report: Есен 2010. Какво ни подсказаха backstage специалистите от Ню Йорк

Време е да обърнем внимание и на тенденциите в красотата за следващата есен...

Hair преди 14 години

Време е да обърнем внимание и на тенденциите в красотата за следващата есен. Можем съвсем искрено да ти заявим, че дизайнерите и гримьорите backstage са почти единодушни относно лицето и косата.

На върха на модната стълбица следващата есен ще се изкачи естественият външен вид. И това е просто прекрасно, защото от изкуствени маски, направени от много грим и от прически наподобяващи строителни конструкции ни дойде до гуша.

Идната есен лицето ти ще е чисто, гладко, нежно и свежо, а косата ти ще падне на раменете с естествените си чупки, нито права, нито къдрава. Най-хубавото е, че това със сигурност много ще спести от времето ти за подготовка преди излизане.

А и няма нищо по-красиво от неподправена хубост. Основното при този грим е хубавата, чиста кожа, така че трябва да наблегнеш повече от всякога на грижата за лицето си.

Устните са бледи, без червило, дори леко замаскирани с фон дьо тен.


Michael Kors, Jason Wu

Ако искаш да направиш лицето си по-изразително, можеш да подчертаеш с руж скулите си или да сложиш сенки в светъл и ярък цвят, като златисто, сребристо, синьо и зелено. Може да добавиш и малко спирала или пък да се ограничиш само с нея.


Diane von Furstenberg, Erin Wasson x RVCA, Derek Lam

За по-силен грим използвай само тъмносиво и черно като леко подчертаваш очите или обсипваш с тъмни сенки целия клепач до веждите. Друг интересен вариант е да използваш два контрастни цвята отгоре и отдолу. Що се отнася до веждите и през есента често ще бъдат скрити, но ако не са, за предпочитане е да са по-плътни.


Max Azria, Donna Karan, Proenza Schouler

В случай, че бледите устни ти създават болнав вид, можеш да ги оцветиш с оранжево, ярко или тъмночервено. Тук специфичното се крие в това червилото да не е напластено, а да е леко нанесено, като че ли се е изтрило само.


Oscar de la Renta, Zac Posen


Косата, освен свободно падаща, може да е прибрана небрежно или пък силно опъната назад. А диадемата отново се връща като аксесоар. За специалните случаи може да заложиш на нежни и романтични букли, които могат да започват по дължина от средата на косата ти.

Още новини, идващи директно от сцената на модата, чети при нас.
 

More Hair