Следва

We Love: Артисти разкриват истинската си страст

Осиновени красавци за гушкане: столично училище бори стреса на децата с кучета-терапевти

Четири осиновени кучета от доброволците на „Бандата на 1500-те” гостуваха на учениците в училище „Цар Симеон Велики”, район Банкя. Лале, Алма, Марио и Джак влязоха в ролята на терапевти за децата и екипа на училището и внесоха много положителни емоции в учебния процес

All About Life преди 1 година

Срещата на четириногите с учениците е част от стратегията на ръководството на школото за справяне със стреса сред подрастващите. Според редица проучвания контактът с кучета в училище намалява тревожността на учениците, благоприятства емоционалното им състояние и психично здраве. След последните две тежки години за образователната система, вследствие от пандемията от Covid-19, екипът на училището се стреми да върне учениците към нормалността, осигурявайки комфорт и подкрепа, положителни емоции и нови преживявания, които да се отразят и на резултатите им в час.

На срещата бяха засегнати и много от важните теми, свързани с проблемите с бездомните кучета, както и каква трябва да бъде реакцията на децата при среща с такива. Учениците научиха и детайли за дейността на „Бандата на 1500-те” в помощ на бездомните животни от основателя на организацията Розалин Шмих и доброволците Ива и Вероника. Отзивите след събитието не закъсняха - децата изразиха желание срещите с техните нови приятели да се превърнат в традиция. Едно от следващите планирани гостувания на „кучетата-терапевти” е със специален акцент върху взаимодействието им с деца със специални образователни потребности.

Столичното училище обяви и тазгодишната кауза, която ще подкрепи със събраните средства от Великденския благотворителен базар - дейността на „Бандата на 1500-те”. Събитието ще се проведе на 15 и 16 април, а всеки желаещ да подкрепи инициативата, ще може да закупи ръчно изработени от учениците картички и сувенири.

More from View Sofia

Върджил Абло, човекът-вселена, когото едни обичаха, други - мразеха, но никой не остана безразличен

Celebrities преди 2 години

Върджил Абло, основател на Off-White и креативен директор на мъжката линия на Louis Vuitton, почина вчера, 28 ноември 2021г., на 41-годишна възраст. В историята на съвременната мода той ще остане човекът, който съчета уличната мода с лукса и изобрети нов визуален език, базиран на най-добрата смес - мода, музика и изкуство.  

Абдикиралият испански крал Хуан Карлос завлича сина си в скандал с офшорки?

Celebrities преди 3 години

Хуан Карлос доброволно се отказа от престола в полза на сина си - настоящият крал на Испания - Фелипе през 2014 г. след редица скандали и обвинения, свързани с личния му живот и кралския двор.

More All About Life

Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си до Дядо Коледа

All About Life преди 1 ден

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и старание са изброявали желанията си за това какво искат да открият под елхата

С Халите се случва чудо: двете възстановени фасади и още от процеса по реставрация

All About Life преди 3 дни

Днес имахме огромното удоволствие да надникнем в процеса по възстановяване на Централните софийски хали. Екипът на Kaufland България показа какво е свършено дотук. Гледката и усещането са вдъхновяващи.