Следва

Миналото: трудно преглътнатата преди 22 години колекция висша мода на Джон Галиано за Dior

Незабравимите кино костюми: бялата рокля на Шарън Стоун в „Първичен инстинкт”

Актрисата си припомня за ролята, която прави в трилъра на Пол Верховен, както и за толкова специалната в света на киното поява в чисто бяла и супер секси рокля във въпросния филм - друха, която актрисата и до днес пази в гардероба си

Celebrities преди 2 години

Чар, съчетан с остър ум - този мощен микс се отнася не за друг, а за самата актриса Шарън Стоун. Почти смъртоносната алхимия се излива на талази в култовия филм от 1992 г. на Пол Верховен „Първичен инстинкт”, в който тя играе заподозряната в убийство криминална писателка Катрин Трамел.

Трудно е да не се сетим за най-емблематичната сцена от този трилър: онзи разпит, по време на който, бавно кръстосвайки крака, актрисата показва цялата си сексапилност – и нещо повече – пред цял полицейски екип.

Няколко кадъра, които изстрелват завинаги в историята на киното не само актрисата, но и нейната емблематична бяла рокля с поло яка, с миди дължина и без ръкави, която подчертава силуета й перфектно. След години Шарън се завръща, за да разкаже за тази рокля пред списание „InStyle”, потвърждавайки как самата тя е избрала нечовешката филмова класика, маскирана като дреха. 

„Дизайнерката на костюмите, Елън Мирожник, ме заведе на Родео Драйв и каза: „Можеш да избереш каквото искаш за своята героиня“. Ако белият цвят се дължи на влиянието на Хичкок - както разказва актрисата - истинската магия е в ръцете на Елън, която с няколко промени в кройката на роклята позволява на Шарън да движи ръцете и краката си свободно, за да „заеме точното си място, упражнявайки тотален контрол над стая, пълна с мъже."

Без бельо, защото то отразява светлината - по този начин се ражда най-обсъжданата сцена във филма. Тогава, 34-годишната Шарън Стоун на практика не осъзнава какво се е случило: „Мислих и премислях дълго, дали да се остави тази сцена във финалния монтаж, но накрая казах да. Защо? Защото беше в съответствие с филма и героинята; и защото в края на краищата я бях заснела”.

Но, къде се намира тази бяла рокля сега? В гардероба на актрисата и все още стои върху закачалката от филмовия сет и тъй като ципът е счупен: „тя е херметически затворена като произведение на изкуството или като фантастична капсула на времето”.

Сега от време на време Шарън й се възхищава и мисли за това, което е научила, благодарение на тази роля и на тази рокля: „Научих, че мога да устоя на натиска и колко страшно може да бъде не само за мъжете, но и за обществото като цяло, да видят как жена придобива власт. Научих се да имам гръбнак. Научих се да говоря за себе си. И да, разбрах, че изглеждам адски добре в бяло".

Факт, нали?

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.