Следва

Инжектирана младост - Sculptra

Деси Колева за косите пролет-лято 2010

Казват, че промяната започва от косата...

Hair преди 14 години

Казват, че промяната започва от косата. Достатъчно смели можем да бъдем, когато са изпълнени следните условия: добър професионалист, който да избере най-подходящия вариант за теб, да е наясно най-новите тенденции, за да не се окажеш прецакан и малко повече смелост от твоя страна.

За да споделим опита си с теб, ще ти кажем следното – два пъти годишно се налагат нови тенденции при косите, а мястото, където можеш изцяло да се довериш и да бъдеш на световно ниво преди всички останали е Студио 723. Деси Колева като член на френската организация Haute Coiffure, събрала хора от цял свят, традиционно присъства на прекрасните спектакли на прически в Лувъра. Съвсем наскоро завърнала се, заредена с емоции, техники на подстригване и тенденции пролет-лято 2010, тя ни разказа какво да очакваме на родна земя.


Тази модна столица Париж не ни изненадва с екстравагантни и авангардни прически за сезона.
„ Жените във Франция са предимно с къси до средни коси. Рядко можеш да срещнеш по улиците дълги, а още по-трудно е те да са на семпла опашка.” – казва Деси преди да ни разкрие какво да очакваме за сезона.

Типично френски, авангардни и екстравагантни, смели, асиметрични, скъсени отзад с издължен бретон – такава ще е общата визия, открояващата се като тренд, наречен Evolution.

“ Тази тенденция е доста приложима както като техника на подстригване, така и като стайлинг след това за конкретни поводи и аутфити. Може да се използваш само елемент от цялата визия – издължения бретон, например.” – разказва Деси.

Основните цветове са много светло натурално русо и кестеняво, т.нар. тон в тон – цветни ефекти, тъмно в по-топло кафяво.

Тази прическа можем да постигнем чрез трансформация на каре или черта. Подходяща е за млади и динамични дами с екстравагантни тоалети.



При различно изсушена и стилизирана косата можем да предназначим както за парти, така и за всеки де.




Къса и много руса – подходяща за стандартно и пропорционално лице. Косата е скъсена отстрани и отзад, а акцентът е отгоре и отпред в самия много дълъг бретон, който може да се отмята и в двете посоки. Ако загладим и стилизираме косата, тя се превръща в чудесно решение за елегантен костюм или рокля. За ежедневието залагаме на рошавата и небрежна визия.



 

При мъжките прически нещата стоят отново с акцент към асиметрията и дългия бретон със свобода на движение без определена посока. Относно технологията – не се използва машинка.


Шоу-спектакълът има за цел да представи новостите на членовете на организацията Haute Coiffure близо 2 месеца преди другите, да разкрие тайните на подстригване, да наложи тенденции и да забавлява присъстващите с цел професионално развитие. Всяко едно такова събитие събира на едно място освен членовете от цял свят, а и най-добрите коафьори, които застават на сцена с множество модели за своите визии на косите. Бива представен и по един дизайнер като тази година това беше Stephane Rolland.

Ние вече си избрахме мартенска прическа, за да сме една крачка преди другите, благодарение на Деси Колева и Студио 723.

ул. Гогол 21 тел. 943 9 723

 

More Hair