Следва

Дадоха Хейли Бийбър на съд - бюти марката й не може да e Rhode

Нобеловата награда на Дмитрий Муратов бе продадена на търг за 103,5 милиона долара в помощ на Украйна

Търгът беше излъчен в YouTube канала на "Новая газета - Европа"

Celebrities преди 1 година

Американската аукционна къща Heritage Auctions продаде медала на Нобеловата награда за мир на главния редактор на "Новая газета" Дмитрий Муратов за 103,5 милиона долара. Търгът беше излъчен в YouTube канала "Новая газета - Европа“.

Търгът се проведе в Ню Йорк - в медийния център на The New York Times в Манхатън. Името на новия собственик на медала не се разкрива. Всички приходи ще бъдат използвани за подпомагане на хуманитарната мисия на УНИЦЕФ за подпомагане на украински деца бежанци и техните семейства.

Нобеловият комитет връчи на Дмитрий Муратов наградата за мир през октомври 2021 г. Той я сподели с филипинската журналистка Мария Реса. Наградата беше връчена с формулировката „за усилията им да защитят свободата на изразяване, която е предпоставка за демокрация и траен мир“.

По-рано стана известно, че "Новая газета" ще пусне приложение за сайта си, както и канал в YouTube. И двете ще се наричат ​​"НО" - както е първата сричка на медията.

Поздравления и поклон, господин Муратов, гордеем се, че имаме такива колеги!

More from View Sofia

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 23 до 29 май

Events преди 7 години

Работната седмица е кратка, но пък качествена! Ето защо имаме същата нагласа и за стъпките, които да следваме след като напуснем редакцията. Кратки, но качествени и ни водят на вълшебни места... Идваш ли с нас?

Календарът с австралийските мачовци-огнеборци навършва 30

Events преди 1 година

От стартирането си преди 30 години календарът на австралийските пожарникари е дарил милиони долари на австралийски благотворителни организации. Организаторите са категорични, че това е най-популярният календар в света, от който на стената в Редакцията си имаме и ние

More Celebrities