Следва

Карин Ройтфелд дигитализира Мерилин Монро за корицата си

Gucci и Хари Стайлс - съвместна колекция като слънце

Неутрални по пол костюми, ризи и клош панталони, всичко ала 70-те

All fashion преди 1 година

Gucci и Harry Styles се обединиха за съвместна колекция. Алесандро Микеле разказа по повода, че сътрудничеството им се е подготвяло в продължение на няколко години, главно чрез кореспонденция в WhatsApp и в редки случаи на чаша вино. 

„Идеята за съвместна работа ми хрумна един ден, когато разговаряхме по телефона. Предложих на Хари да създаде „гардероб за мечти“. В крайна сметка получихме смесица от поп естетика, бохемски шик от 1970-те и образа на класически джентълмен“, споделя още креативният шеф на италианската модна къща Микеле (четете още: 9 маникюра от Хари Стайлс, които ще повторим).

Както признава дизайнерът, работата със Стайлс му е донесла чисто удоволствие. Алесандро не пести похвалите си към Хари, за когото смята, че е надарен с невероятен моден усет и изключителна креативност (четете още: We Love: Грацилен Хари Стайлс за Dazed).

Капсулната колекция съдържа всичко, което музикантът обича и носи в живота: неутрални по пол костюми, ризи, клоширани панталони в стила на 70-те, брошки с плюшени мечета, череши и овце и, разбира се, ярки и наивни щампи. Разбира се, налице е и вечната класика, застъпена тук под формата на обемни жилетки с копчета и палта в естествени нюанси. 

Колекцията ще влезе в продажба през октомври.   

More All fashion