Следва

Lace

NYFW Пролет/Лято 2019 - Tom Ford

Съвършенство...

Runway преди 5 години

За Пролет/Лято 2019-та Том Форд се заема с нелеката задача да вкара модата отново в правия път и да прекрати, поне в своите колекции, употребата на ненужна ирония, която диктува голяма част от случващото се в модата. "Опитвам се да се огледам наоколо и да почувствам как реагира клиентът на модата в момента. Мисля, че модата достигна своята върхова точка в света на иронията. Опасно е да се шегуваш толкова много със себе си, защото в един момент губиш представа за света и е много трудно да се върнеш назад," споделя самият дизайнер, а ние шумно аплодираме казаното.

Затова неговият прочит на модата, такава, каквато трябва да е, включва силно, ако не и доминантно поведение, както и сексапил в правилните количества. Познатият маниер, издигнал дизайнерът до позицията, в която е сега, отново е на почит, а новото тук е отсъствието на каквито и да е стрийт или спортни елементи, които наблюдаваме вече с умора в почти всяка друга дизайнерска колекция.

В палитра от черни, телесни, розови и лавандулови тонове, Форд представя идеалният микс от грубо и нежно под формата на тежки кожени якета от лак и нежни поли от муселин и слип рокли, изпод които се подават деликатни дантели. По думите на дизайнера грубата връхна дреха е метафора за защитата, която тя осигурява над нежните дрехи, или иначе казано над чувствеността, която носим.

Цялата колекция разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 3 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.