Следва

Любовта трае 4 години: Емили Ратайковски приключи със съпруга Себастиан

Вдъхновение и красота - dm украсява София с изкуство

Великолепна инициатива в развитие

All About Life преди 1 година

Ако сте се отбили в последните дни в магазина на dm в квартал "Свобода" или в този в квартал "Сухата река", неизбежно сте се усмихнали по-широко от обикновено. Двата обекта на германската верига за козметика, здравословни храни и домакински продукти или, иначе казано, най-класическата и приятна за пазаруване верига дрогерии в света, тази година добавя още стойност за нас, потребителите. Как го правят ли? Следвайки фокуса на рекламните си активности през цялата 2022-ра - "Вдъхновение и красота" и неговото мото "Усети (силата) на вдъхновението", от dm ни превеждат през куп творчески инициативи през цялата година, добавяйки в усещането да си модерен градски човек доза изкуство.


Магазинът на dm в кв. Сухата река

С убеждението, че "Човек вижда красотата наоколо, само ако я носи в себе си", dm подчиняват маркетинг стратегията си през 2022-ра година на вдъхновението. То е навсякъде около нас, остава да го уловим, претворим, подарим някому, да заживеем с него.

Познаваме усещането за споделеност, спокойствие и естетика, когато пазаруваме в магазините на dm и харесваме обогатяващата средата и сетивата им инициатива от това лято - да поканят графити артисти да нарисуват фасадите на магазините им на различни локации, както в София, така и в други европейски градове. Ако има елегантен и директен начин художниците за повлияят на начина, по който възприемаме света всички ние, това е именно този - близък, споделен и вдъхновяващ.

dm задават тона от началото на месец март и ще го правят през цялата година. В България за осъществяването на прекрасната идея помага чудесният графити художник Йоан Ценков, с който dm сътрудничи в последните 6 години (повече за автора надолу в статията).. Йоан рисува красиви женски лица - нежни момичета със сини очи и разпилени е коси са неговите градски музи. Той има пълна свобода при изпълнение на задачата и показва, рисувайки за dm, че  животът е красив, цветен, безкрайно вдъхновяващ. С изящни рисунки фвсички ние, заедно, можем да направим по-красив заобикалящия ни свят - променен, той влияе на нас, хората, правейки ни по-добри.


Магазинът на dm в кв. Свободa

dm задава тона, като осъществява тази арт-тенденция във всички държави от dm концерна. Местни артисти създават специално за dm оригинални street art проекти, в „платно“ се превръщат фасадите на dm магазините.

В Австрия отговорни за тази задача са Rip Off Crew - творчески екип, основан от трима виенски street art артисти, които рисуват заедно от над три години. Сред проектите им са изрисуваната стена във Виенския музей (Wien Museum), както и украсата на Бялата кула в Линц. „Конфронтация с хората, които се намират на същото място и с техните реакции“ е чарът на street art изкуството според тях.


магазинът на dm в кв. Свободa

Че изкуството има огромно влияние върху разбиранията ни за красотата, е факт. В проекта Art goes Beauty двете теми се сливат в едно. Продукти като спирала и сенки за очи от марките alverde NATURKOSMETIK, trend IT UP и s-he се използват за пресъздаване на разнообразни произведения на изкуството. Артистът Мона Мадл също създава своята творба с декоративна козметика. Нейната силна страна са портретите - логично тя прави именно такъв, в различни нюанси на червеното. „Исках да избера мотив, който гледа нагоре, към светлината - светлината на надеждата“, казва Мадл, чийто проект за dm е изложен в Централата на компанията в Залцбург, Австрия.

У нас, страхотните графити за dm са, както споделихме, дело на художника Йоан Ценков. Преди 6 години той за пръв път изрисува стената в непосредствена близост до магазина на dm на пазара в Младост 1. През юни 2022г. тандемът dm - маестро Ценков внася красота в софийските квартали "Свобода" и "Сухата река" с графити рисунки на фасадите на магазините. Повече за автора и красивите му произведения научаваме тук, а останалото, цветно, красиво и вдъхновяващо, е в dm, т.е. тук!

................................................................................................................................................................

Нужна е само една искра, която да запали процеса на вдъхновение. В началото на годината тази искра бе за нас красотата на изкуството. През есента се вгледаме в природата и нейното божествено разнообразие. А за завършек в края на годината ще потърсим зареждащата сила на човешките взаимоотношения,
обещават от dm продължение на своя разказ за Силата на вдъхновението. 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.