Още един модел: и щерката на Стив Джобс избра да се снима

Още един модел: и щерката на Стив Джобс избра да се снима

Ив Джобс, най-малката дъщеря на съоснователя на Apple Стив Джобс, участва във фотосесия за Vanity Fair и даде интервю, в което разказва за кариерата си на модел и колко мило й е от iphone-а в ръката й 

 

 

Писателят Уолтър Айзъксън, авторът на биографичната книга за Стив Джобс, която силно препоръчваме, нарича момичето „ябълката, паднала най-близо до дървото“ и „своенравна, весела петарда“.

Аз съм малко странна. Поведението ми дори  озадачава някои: те не знаят как да общуват с мен. Вярвам, че хуморът те кара да се чувстваш жив, споделя 24-годишната хубавица.  

Ив Джобс говори за страстта си към конния спорт: според нея родителите й настояват тя да се съсредоточи върху училището, но й позволяват да ходи на състезания през пролетта и лятото .

Исках да видя докъде мога да стигна. Това е труден спорт, главно защото имате само две или три минути и работите с животно, което по своята същност е ненадеждно.

Ив дори планира да участва на Олимпийските игри в Токио през 2020 г., но след като те бяха отложени заради пандемията, Ив предпочете да се съсредоточи върху дипломирането си в Станфорд, едновременно разбирайки, че вече е получила всичко, което иска, от спорта.

Това беше повратна точка за мен. Постигнах всичко, което исках в спорта и нямах желание за повече. 

Сега мис Джобс преследва кариера на модел и признава, че моделството не се различава много от конкурентния конен спорт: всичко се решава на подиума само за няколко минути.

Никога не съм си представяла, че ще работя като модел, но си помислих: „Защо пък не?“.

Тя е вдъхновена от своята майка, бизнесдамата и филантроп Лорън Пауъл Джобс.

Тъй като животът ми продължава, искам да намеря своя начин да оказвам най-положителното въздействие върху хората. Не искам да бързам, просто търся това, което ми харесва.

Ив се надява, че през следващите Седмици на модата ще се появи на модните подиуми в шоутата на много марки. Тя е модел с договор към агенция DNA, с която работят и Кая Гербер и Емили Ратайковски, и вече има договор с Louis Vuitton в сметката си. Миналата година младата дама направи дебюта си на модния подиум на Седмицата на модата в Париж.

Интервюто на Ив е широко обсъждано в социалните мрежи.

"Завършва Станфорд на добро ниво, занимава се с конен спорт, макар и без особени спортни постижения. Но, разбира се, избира моделския бизнес: записва се в агенцията DNA и веднага подписва договор с Louis Vuitton, без да има, нека бъдем честни, изключителни данни за модел или възраст, благоприятна за тази работа. Като цяло, виждаме пътя на поредното знаменито дете с добър външен вид", дискутират видяното наблюдатели и фенове (четете още: И дъщерята на Бьорк влезе в рекламния бизнес - странно хубава сесия за Miu Miu). 

Бащата на Ив, милиардерът Стив Джобс, почина през 2011 г. след дългогодишна битка с рак на панкреаса, когато Ив е на 13 години. В интервюто момичето признава, че iPhone-ът, който използва, е "прекрасно напомняне" за баща й, от което й "става мило".

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.