Следва

Ваканцията на известните: Дамяно, Джорджия и Пулия

Пълнолунието във Водолей днес, най-лошото за годината, общо и знак по знак

Пълнолунието е в съвпад със Сатурн - адски тежко 

Astro преди 1 година

Всеки, роден с астрологични позиции във въздушния знак Водолей, се слави със страхотен разум, безброй личностни противоречия, мотивация за динамична промяна - Водолеите са най-големите фенове на неконвенционалното. Тази ориентирана към бъдещето, прогресивна, странна атмосфера се дължи на управителя на знака, Уран, който ръководи революцията, иновациите и радикалните промени. И това са само някои от темите, които ще възникнат около лунното събитие, управлявано от Водолей този месец. Годишното Пълнолуние в последния въздушен знак е точно днес, четвъртък, 11 август, в 21:36 ч - отношенията ни с Луната в момента са взимане и даване на твърдоглава и свободолюбива енергия, тоест този вдъхновяващ момент подкрепя усещането за силен Аз, но по начин, който подкрепя работата в екип и невероятните нови прозрения. Подробно - общо и знак по знак - за Пълната луна на август 2022 четем надолу >>>

Пълнолунието във Водолей непременно носи гениални идеи

Пълните луни - които се случват, когато Слънцето се противопостави точно на Луната – винаги представляват месечна възможност да завършим проекти, които сме започнали преди шест месеца (Пълнолунието в противоположния знак, в случая февруварското в Лъв) или дори две седмици (Новолунието в противоположния знак). Те са кулминационна точка, преломен момент и шанс да освободим всичко, което вече не ни служи. И тъй като Пълнолунието през този месец се пада в рационално мислещия, хуманитарен и представителен Водолей, може да се почувстваме принудени да вложим сърцето си в осъществяване на благотворително или научно начинание, групов проект или социално усилие.

Въпреки че Пълнолунието по природа е време, в което не можем да не сме емоционални, Водолеят предпочита да се придържа към фактите, вместо да плува в дълбокия край на предизвикателните емоции, така че не е изключено да ни дойде желание да се борим с всичко в главите и мислите си - това е уникалният, емоционален момент на днешното астро събитие. 

Също така си струва да се отбележи, че Водолей е един от фиксираните знаци - решителният, но и упорит екип на зодиака - така че може да е по-трудно от обикновено да освободим хватката си от това, което вече не е полезно за нас. Тъй като Водолеят се ангажира с конкретен подход, той обикновено е all in. Все пак, управлявани от радикалния Уран, внезапните бури и пробиви вдъхновяват Водолея да разтърси нещата и да смени курса, така че е добре да сте на четири очи за спонтанни, странни, необичайни идеи и мисли, които могат тотално да променят живота ви сега и да ви отведат към по-пълноценен път.

И тъй като това Пълнолуние подчертава опозицията между Водолея и неговия "сестрински" знак, фиксирания огнен Лъв, през който Слънцето се движи в момента, може също да се почувствате разкъсвани между желанието да направите най-доброто за общото благо (инстинктът на Водолея) или да превземете светлината на прожекторите сами (природата на Лъва).

Съвпадът на Луната със Сатурн задава сериозен тон

Луната е на 19-ия градус на Водолея, а Сатурн, планетата на ограниченията, границите, ангажираността и структурата (в момента ретроградна) - на 22 градус на същия знак - това Пълнолуние има супер сериозна, стегната и студена атмосфера. Сега не само сме по-склонни да рационализираме как се чувстваме, но и усещането за гравитация и заземеност се носят около нашите емоции. Пълнолунията винаги са за постигане на баланс между подхранването на себе си и връзките с другите  и тъй като Сатурн е в съвпад с Луната, от нас също се изисква да сме активни, да свършим всичката работата, която имаме, да се грижим за своите взаимоотношения и предизвикателни емоции. В зависимост от това как тази Луна се отразява на личната ви натална карта (повече за това по-долу), може да се наложи да направите признания, най-накрая да се преборите с токсична ситуация, включваща любими хора, или да решите дали е време да се вземете в ръце и дали да приемете/пропуснете професионална възможност.

Квадрат на Луната и Уран реактивира променливия аспект, с който започна месецът

Само 11 дни преди Пълнолунието, Марс, планетата на действието, енергията и гнева, обедини сили с Уран, планетата на внезапната промяна, революцията и бунта във фиксирания земен знак Телец. Този шумен, агресивен, наелектризиращ аспект ще бъде провокиран, активиран, още веднъж от днешното Пълнолуние, защото то е в близък квадрат с Уран. Да, и импулсивният и огнен Марс се върти точно покрай тежкия квадрат със Сатурн (който иска да играе на сигурно и стабилно) - усещането е точно сякаш единият ни крак е на газта, а другият на спирачката... Ако това чувство стане изключително силно довечера, помислете дали да приемете посланието на единствения фиксиран знак, който не създава проблеми в момента: Скорпиона - воден знак, който изисква искреност и откритост. Разпознаването и рационализирането на емоции, които подхранват всяка фрустрация, може да предотврати - или поне да помогне да се справите по-добре с моментите, предизвикващи най-голямо главоболие.

 

Ето как ще ви се отрази това Пълнолуние във Водолей, въз основа на вашия знак - не забравяйте да прочетете както за своето слънце, така и за асцедента си.

Овен (21 март-19 април)

С Пълната луна, падаща във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата и социалния живот, важното е да полагате максимални усилия, когато работите в екип, да действате умно и сръчно. Поставянето на сътрудничеството над вашите собствени импулси засилва чувството за добри връзки и удовлетворение.

Телец (20 април-20 май)

С Пълната луна, осветяваща вашия 10-ти дом, дома на кариерата, ще се озовете на финалната линия на определен професионален период и вероятно вече ще настъпите с един крак в следващ. Изправяйки се срещу Уран във вашия 2-ри дом, дома на парите и финансовия живот, може да се вдъхновите да предприемете the leap of faith и да отстоявате своите ценности и самооценка.

Близнаци (21 май-20 юни)

Пълнолунието е във вашия 9-ти дом, дома на пътуването, приключенията и новите знания, и освобождаването от типичната ви рутина е прелестна идея. Със Сатурн е гарантирано нарушаването на границите да доведе до лично израстване.

Рак (21 юни-22 юли)

Тъй като Пълнолунието попада във вашия 8-ми дом, дома на емоционалните връзки, време е да поговорите за това, от което се нуждаете по отношение на съвместни ресурси и интимност. Не е невъзможно да се грижите за любимия човек и същевременно отстоявате това, което ви кара да се чувствате най-удобно.

Лъв (23 юли-22 август)

Пълнолунието попада във вашия 7-ми дом, дома на любовните и интимни партньорства, отбелязвайки края на един начин на съществуване във вашите лични взаимоотношения и освобождавайки нов път напред. Балансирането на вашите нужди с тези на важен човек или скъп приятел ще укрепи зрелостта и връзката ви.

Дева (23 август-22 септември)

Това Пълнолуние е вашия 6-ти дом, дома на работата, здравето и ежедневната рутина, което означава, че може да се почувствате така, сякаш най-накрая осъзнавате колко е безсмислено да се блъскате в стена, метафорично казано, и да не обръщате внимание на умората си. Не спирайте да работите, бъдете методични, погрижете се за себе си и следвайте интуицията си.

Везни (23 септември-22 октомври)

Артистичното себеизразяване и романтичната спонтанност винаги са подходящи за вас, Везни, но около това Пълнолуние ще бъдете най-центрирани, ако се откажете от всеки определен план и се облегнете на това, което ви се струва най-добро в момента. Изправяйки се срещу Уран във вашия 9-ти дом, дома на пътуванията, приключенията и новите знания, приемането на непредсказуемото е особено вдъхновяващо.

Скорпион (23 октомври-21 ноември)

С това Пълнолуние, попадащо във вашия 4-ти дом, дома на семейството и жилщето, е време да се сборите с емоционалните рани от миналото - и можете да откриете, че имате повече подкрепа от партньор, приятел или любим човек, отколкото сте предполагали.

Стрелец (22 ноември-21 декември)

С Пълнолунието във вашия 3-ти дом, дома на комуникацията, информацията, мисленето и писането, жаждата ви за интелектуална стимулация нараства. Говоренето чрез изобретателни предложения, идеи и хипотези с приятели или колеги ще е страхотно...

Козирог (22 декември-19 януари)

С Пълнолунието във вашия 2-ри дом, дома парите и финансовия живот, вие ​​сте на финалната линия в начинание за правене на пари. Докато вървите напред, помислете как насищането на ежедневието ви с повече забавление, спонтанност и себеизразяване би било от полза за вашата банкова сметка.

Водолей (20 януари-18 февруари)

Попадайки във вашия знак и в 1-ия ви дом, дома на Аз-а, увереността и доверието, е от решаващо значение да се изправите пред всякакви трудни емоции, които идват за вас. Разбира се, тенденцията да разбирате всичко логично и фактическо е налице и може би ще се фокусирате върху практически решения, но помислете вместо това да седнете при трудните емоционални осъзнавания и чувства - това със сигурност ще доведе до по-голяма самоувереност и осъзнатост.

Риби (19 февруари-20 март)

Попадайки във вашия 12-ти дом, дома на духовността и вярата, това Пълнолуние е мистично, психологически заредено, подготвящо сцената за медитация, ярки сънища и работа върху себе си. То е идеален момент за определяне на това докъде сте стигнали и къде искате да стигнете. 

More Astro

Любовно разочарованите, спокойно, Венера вече е в Риби

Astro преди 5 дни

Ако сте човек, който е скептичен към приказките, мрази романтичните филми и не вярва в щастливия край, пригответе се за приятна изненада: транзитът на Венера в Риби от само преди няколко дни, 11 март, до 5 април ще ни мотивира да мечтаем и да изживеем магията на любовта.  

Новолунието в Риби тази неделя или пролетен хороскоп за всички зодии

Astro преди 1 седмица

Новолунията са време за подмладяване и разцъфване - като пролетта! Ако имате липса в живота си, сега е моментът да я запълните чрез ново преживяване, човек или предмет. Всички ние трябва да направим място за нови начинания, граничещи дори с невъзможното, по време на Новолуние. Имайте предвид, че всички сме като бебета, когато започваме нещо ново, така че не се страхувайте да експериментирате!