Пълнолунието във Водолей днес, най-лошото за годината, общо и знак по знак

Пълнолунието във Водолей днес, най-лошото за годината, общо и знак по знак

Пълнолунието е в съвпад със Сатурн - адски тежко 

Всеки, роден с астрологични позиции във въздушния знак Водолей, се слави със страхотен разум, безброй личностни противоречия, мотивация за динамична промяна - Водолеите са най-големите фенове на неконвенционалното. Тази ориентирана към бъдещето, прогресивна, странна атмосфера се дължи на управителя на знака, Уран, който ръководи революцията, иновациите и радикалните промени. И това са само някои от темите, които ще възникнат около лунното събитие, управлявано от Водолей този месец. Годишното Пълнолуние в последния въздушен знак е точно днес, четвъртък, 11 август, в 21:36 ч - отношенията ни с Луната в момента са взимане и даване на твърдоглава и свободолюбива енергия, тоест този вдъхновяващ момент подкрепя усещането за силен Аз, но по начин, който подкрепя работата в екип и невероятните нови прозрения. Подробно - общо и знак по знак - за Пълната луна на август 2022 четем надолу >>>

Пълнолунието във Водолей непременно носи гениални идеи

Пълните луни - които се случват, когато Слънцето се противопостави точно на Луната – винаги представляват месечна възможност да завършим проекти, които сме започнали преди шест месеца (Пълнолунието в противоположния знак, в случая февруварското в Лъв) или дори две седмици (Новолунието в противоположния знак). Те са кулминационна точка, преломен момент и шанс да освободим всичко, което вече не ни служи. И тъй като Пълнолунието през този месец се пада в рационално мислещия, хуманитарен и представителен Водолей, може да се почувстваме принудени да вложим сърцето си в осъществяване на благотворително или научно начинание, групов проект или социално усилие.

Въпреки че Пълнолунието по природа е време, в което не можем да не сме емоционални, Водолеят предпочита да се придържа към фактите, вместо да плува в дълбокия край на предизвикателните емоции, така че не е изключено да ни дойде желание да се борим с всичко в главите и мислите си - това е уникалният, емоционален момент на днешното астро събитие. 

Също така си струва да се отбележи, че Водолей е един от фиксираните знаци - решителният, но и упорит екип на зодиака - така че може да е по-трудно от обикновено да освободим хватката си от това, което вече не е полезно за нас. Тъй като Водолеят се ангажира с конкретен подход, той обикновено е all in. Все пак, управлявани от радикалния Уран, внезапните бури и пробиви вдъхновяват Водолея да разтърси нещата и да смени курса, така че е добре да сте на четири очи за спонтанни, странни, необичайни идеи и мисли, които могат тотално да променят живота ви сега и да ви отведат към по-пълноценен път.

И тъй като това Пълнолуние подчертава опозицията между Водолея и неговия "сестрински" знак, фиксирания огнен Лъв, през който Слънцето се движи в момента, може също да се почувствате разкъсвани между желанието да направите най-доброто за общото благо (инстинктът на Водолея) или да превземете светлината на прожекторите сами (природата на Лъва).

Съвпадът на Луната със Сатурн задава сериозен тон

Луната е на 19-ия градус на Водолея, а Сатурн, планетата на ограниченията, границите, ангажираността и структурата (в момента ретроградна) - на 22 градус на същия знак - това Пълнолуние има супер сериозна, стегната и студена атмосфера. Сега не само сме по-склонни да рационализираме как се чувстваме, но и усещането за гравитация и заземеност се носят около нашите емоции. Пълнолунията винаги са за постигане на баланс между подхранването на себе си и връзките с другите  и тъй като Сатурн е в съвпад с Луната, от нас също се изисква да сме активни, да свършим всичката работата, която имаме, да се грижим за своите взаимоотношения и предизвикателни емоции. В зависимост от това как тази Луна се отразява на личната ви натална карта (повече за това по-долу), може да се наложи да направите признания, най-накрая да се преборите с токсична ситуация, включваща любими хора, или да решите дали е време да се вземете в ръце и дали да приемете/пропуснете професионална възможност.

Квадрат на Луната и Уран реактивира променливия аспект, с който започна месецът

Само 11 дни преди Пълнолунието, Марс, планетата на действието, енергията и гнева, обедини сили с Уран, планетата на внезапната промяна, революцията и бунта във фиксирания земен знак Телец. Този шумен, агресивен, наелектризиращ аспект ще бъде провокиран, активиран, още веднъж от днешното Пълнолуние, защото то е в близък квадрат с Уран. Да, и импулсивният и огнен Марс се върти точно покрай тежкия квадрат със Сатурн (който иска да играе на сигурно и стабилно) - усещането е точно сякаш единият ни крак е на газта, а другият на спирачката... Ако това чувство стане изключително силно довечера, помислете дали да приемете посланието на единствения фиксиран знак, който не създава проблеми в момента: Скорпиона - воден знак, който изисква искреност и откритост. Разпознаването и рационализирането на емоции, които подхранват всяка фрустрация, може да предотврати - или поне да помогне да се справите по-добре с моментите, предизвикващи най-голямо главоболие.

 

Ето как ще ви се отрази това Пълнолуние във Водолей, въз основа на вашия знак - не забравяйте да прочетете както за своето слънце, така и за асцедента си.

Овен (21 март-19 април)

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.