Следва

Street Style вдъхновения: цветовете на Копенхаген, Fashion Week SPRING 2023 Edition

Почина японският моден дизайнер Исей Мияке

Модният дизайнер беше на 84 години

 

All fashion преди 1 година

Преди броени минути стана известно, че е починал легендарният японски дизайнер Исей Мияке. "Модният дизайнер е починал от хепатоцелуларен карцином на 5 август", съобщи японската информационна агенция Киодо днес. Дизайнерът беше на 84 години.

Мияке е роден на 22 април 1938 г. в Хирошима и като дете става свидетел на ядрената бомбардировка в града. Майка му умира скоро след кошмара поради въздействието на радиацията, а самият той развива заболяване, с което се бори цял живот - модният дизайнер страда от тежка куцота. Мияке завършва Университета за изкуства Тама в Токио, където учи дизайн. Първите стъпки на Мияке в модната индустрия са в модните къщи Givenchy и Guy Laroche в Париж и в Geoffrey Beene в Ню Йорк.

Философията, която Мияке следва през цялата си кариера, се основава на принципа One Piece of Cloth („Piece of Cloth“). Дизайнерът се опитва да запази целостта на тъканта върху тялото и винаги предпочета максимално семплите кройки.

Поклон, Маестро!

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.