Следва

Последният Ретрограден Меркурий за 2022 г. - терсене само за любовта, иначе окей - от УТРЕ

Фестивалът „Чешки ден в София“ ще се проведе на 10 септември

Организатори на събитието са Посолството на Чешката република в София и Чешкият център 

All About Life преди 1 година

7 септември 2022 г., София: Еднодневен фестивал „Чешки ден в София“ ще се проведе този уикенд в София. Събитието ще бъде в събота, 10 септември 2022 г. от 10:00 до 20:00 часа на лятната сцена в Борисовата градина като част от културната програма на Чешкото председателство на ЕС (#CZPRES22). Фестивалът се организира от Посолството на Чешката република в София и Чешкия център, а темата на събитието е „Природосъобразен начин на живот“ – един от приоритетите на Чешкото председателство, свързан с целта за изграждане на неутрална по отношение на климата Европа с щадяща околната среда икономика.
На събитието ще бъдат представени чешки компании с операции на българския пазар, насочени към опазване на околната среда и устойчивия здравословен начин на живот. Фестивалът ще представи и богата културна програма за деца и възрастни с театрални представления, филмови прожекции, литературно четене и музикални изпълнения. Посетителите ще могат да опитат специалитети от чешката кухня и няколко вида прочута чешка бира, а децата и младежите ще имат обособен кът за приложни изкуства до 19:00 часа.

ПРОГРАМА НА „ЧЕШКИ ДЕН В СОФИЯ“

10:00 Откриване на събитието
10:30 Нашите партньори на живо - иновации
11:00 Куклен театър „Мале-Мале“ - „Разбойническа приказка“ по Карел Чапек
12:00 Клипове на правителствената агенция CzechTourism - прожекция
13:00 Нашите партньори на живо - иновации
13:30 Прожекция на филмчето „Къртичето“
15:00 „Аудиенция“ на Вацлав Хавел - четат Стефан Стоянов и Красен Ханджиев
16:00 Нашите партньори на живо - иновации
16:30 Прожекция на филмчето „Къртичето“
17:00 „Джаз за деца с Венци Благоев“
19:30 Музикална програма

Събитието се организира с финансовата подкрепа на Министерството на външните работи на Чешката република в рамките на проект за икономическа дипломация, насочен към подкрепа на чешките износители на чужди пазари, както и благодарение на редица партньори, които спонсорираха културните представления. Програмата цели да затвърди позициите на Чешката република като държава с добре развит бизнес и успешни компании, но също така и като красива страна с богати културни, исторически, спортни и кулинарни традиции, които допринасят за туризма в страната.

More All About Life