Следва

Кралица Елизабет в "силно притеснително" здравословно състояние; кралското семейство е плътно до нея

Последният Ретрограден Меркурий за 2022 г. - терсене само за любовта, иначе окей - от УТРЕ

Няма да е много страшно 

Astro преди 1 година

Последният ретрограден Меркурий за годината ще продължи от 9 септември до 2 октомври, 24 дни, и няма да е нещо грандиозно. Една идея по-проблематична ще е областта на връзките, особено любовни, интимни, романтични, но и приятелски и дори колегиални, тъй като в по-голямата си част планетата на комуникацията, информацията, мисленето и писането е ретроградна във Везни. Най-засегнати са кардиналните знаци на зодиака - Овен, Рак, Везни и Козирог - и както винаги двата, управлявани от Меркурий - Дева и Близнаци; от обратната страна, като най-спокойни през този период, ще си щракат с пръсти другите въздушни знаци - Близнаци и Водолей. Ето какво да очакваме, освен класическия висок риск от забавяне, мискомуникация, промени в графика, прецаквания на ежедневно ниво, отлагания на срещи и проекти, закъснения, last minute изменения в крайни срокове и документални задължения и проблеми с технологични устойства >>>

Но да си кажем нещо, което не знаем: Везни е знакът на баланса, хармонията, преговорите и партньорската любов. Ако вземането и даването е едностранчиво в някоя от вашите важни връзки, това е на път да се превърне в big deal, особено по време на частта от ретроградността на Везни, която продължава до 23 септември. След това Меркурий се завръща при придирчивата, перфекционистична Дева до 2 октомври, което няма особено да улесни нещата, но ще измести фокуса. Въпреки че не можем да избягаме от годишното трио ретроградни периоди Меркурий, можем да се научим да работим с тях. Как? Предотвратявайки драмата. Свикваме с мисълта, че просто за един период от време нещата ще са по-бавни и тромави и не се плашим. Има много по-сериозни и страшни неща в астрологията, обещаваме. 

Единственото, за което този Ретрограден Меркурий е голям red flag, са отношенията с бивши! Бивши любовници и съпрузи, бивши приятели и дори бивши колеги. Това не означава, че името на всеки един бивш ще започне да се появява във вашите DMs, но е възможно ключови връзки, от които така и не успявате да се отдалечите, да се върнат в живота ви. Бъдете готови отново да се срещнете с човек, когото сте преживяли, но той/тя смята, че има нерешени проблеми, които възнамерява да повдигне.

Тъй като Меркурий е планетата на комуникацията, сега е време да погледнем отблизо на това как се свързваме с другите. Честни ли сме. Слушаме ли точно толкова, колкото говорим? Сдържаме ли истинските си мисли и чувства? Говорим ли много лоши неща за хората и рядко ли казваме това, което трябва, в очите на друготе? Ако отговорът на някой от тези въпроси е "да“, тогава със сигурност можете да разчитате, че ще трябва да се справите с последствията в близките седмици!

Всеки зодиакален знак е добре да се подготви метнално и физически за този септември; ето кратък гид, знак по знак >>>

Овен

Съотношението във взаимоотношенията трябва да е 50/50, нали? По време на ретроградността на Меркурий може да почувствате, че полагате твърде много усилия или че вашият човек не отделя достатъчно време за вас - да го наречем "нереципрочност". Направете всичко възможно да не прибързвате със заключенията. Междувременно бивш може да използва цялото място, незаето от партньора ви - или поне да опита. Какво трябва да прави един Овен в такъв момент? Сдържайте импулсивните си пориви и кротко чакайте 2 октомври.

Телец

Малките неща ще влизат силно под кожата ви по време на този ретрограден Меркурий, който започва във вашия 6-ти дом, дома на здравето, работата и добрите навици, но трябва ли да прекратите нещата, защото не можете да понесете начина, по който те ви затрудняват? Вероятно не. Ако сте на ръба на нервите и невъзможността, това обикновено е улика, че е време да положите усилия в посока по-малко стрес. Върнете се на морето за малко или подновете членството си във фитнес залата - и вижте дали вашият любим иска да бъде вашият есенен фитнес/приключенски съмишленик.

Близнаци

Никога не чак е толкова трудно за Близнаците да объркат драма с вълнение, но внимавайте да не разпалите нещата този септември. Страстите ще бъдат особено силни (и горещи!) за вашия знак, защото Меркурий преминава през вашия 5-ти дом, дома на романтиката, страстта и удоволствията. Леко с нрава! Едно грешно движение може да ви накара да се завъртите на 360 и най-вероятно да съжалявате за нещо, което сте казали.

Рак

Reduce, reuse, recycle - както вещи в дома, така и енергията и всичко неразумно в любовния ви живот - поне докато Меркурий е ретрограден. Ако се хванете, че копнеете за бивш, разсейте се и изчакайте да мине. Вероятно жадувате за комфорт, така че резервирайте час за спа процедуриа или прекарвайте повече време с приятели. Спазвайте правилата за поверителност и бъдете изключително внимателни към нуждата на всеки от alone time - особено вашата собствена!

Лъв

С този ретрограден Меркурий, който започва във вашия 3-ти дом, дома на комуникацията, информацията, мисленето и писането, сте особено податливи на объркване и погрешно тълкуване на съобщения. Не се подигравайте и не правете предположения за нечии мотиви. Само още повече ще объркате нещата. Когато имате въпроси, най-добре е да ги зададете директно. Предупреждение: времето е всичко! Запазете пламенните си съобщения и мейли като чернови и отделете време за разговор лице в лице (дори екран в екран). Тонът на гласа и езикът на тялото предават толкова много значение, разчитайте на жива комуникация.

Дева

Който е казал "не се притеснявайте за малките неща“, очевидно никога не е срещал Дева. И с Меркурий, който се подрежда във вашия 2-ри дом, дома на парите и финансовия живот, (и след това във вашия знак от 23 септември до 2 октомври), трябва да се приведете в съответствие с всички светски неща, които всъщност имат значение във взаимоотношенията: координиране на графици, управление на споделени сметки, планиране действителни дати. Опитайте се обаче да не се спускате и да учите систематизирани. Дори когато нещо е трън в петата, трябва да останете гъвкави в лицето на почти сигурна ретроградна грешка. Чувството за хумор спасява положението.

Везни

Вие стигате далеч в живота със силата на позитивното мислене, Везни, но с този ретрограден Меркурий, който започва във вашия знак, може да имате и няколко оплаквания, за които бихме ви разбрали. Изчаквайте, винаги. За танго са нужни двама - дори ако единствената ви роля в определена дейност е да се съгласите с нещо, което никога не сте смятали за правилно. Вместо да стреляте вербално, самопредизвикайте се да бъдете креативни и проактивни. Разработването на нов модел на споделяне за една връзка може да бъде романтично преживяване. 

Скорпион

Всеки си има своите тегоби, така че гледайте себе си. Играете ли игра на "Ще ти покажа моето, ако ми покажеш твоето“ е излишно. Ровенето в психиката на хората ще има обратен ефект по време на тази ретроградност, особено ако сте традиционен Скорпион и за нищо на света не разкривате тайните си. Намерете други начини да изградите доверие, освен да действате като частен детектив. Прекарвайте време в споделени дейности и вижте как хората се показват в различни светлини.

Стрелец

С Меркурий във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, социалния живот и технологиите, боговете на дигиталните срещи ще действат настойчиво. Дайте си почивка от приложенията и се съсредоточете върху IRL срещите с хора, с които споделяте общи интереси и с които лесно водите разговори. За обвързаните Стрелци груповите разговори могат да станат опасни, ако чувствате, че партньорът ви е ревнив или по-лошо, пренебрежителен, когато сте навън и сред хора. Бихте могли да развиете чувства към някого от вашата приятелска група, но това идва с голям етикет за внимание. Освен ако не виждате дългосрочен потенциал, дори не припарвайте до този човек.

Козирог

Пазите ли си всички бележки и гаранции за технологични уреди? Е, ще ви потрябват. Също така, време е да нарушите неудобното мълчание и да поговорите за проблемите, които тлеят вътре във вас. Това, което трябва да разберете, е дали вашите по-големи житейски цели се подреждат или не - особено във връзка. Ако с партньора ви се движите в противоположни посоки, вижте дали има място компромиси. Въпреки че нещата не изглеждат "традиционни“, на кого му пука? И преди да отговорите на това, напомнете си, че единствените мнения, които имат значение тук, са на двамата души във връзката, странични включвания не са нужни.

Водолей

Наречете го страст към странстване или разсеяност, но Меркурий е ретрограден във вашия 9-ти дом, дома на приключенията и пътуванията, което може да породи презрение към обикновените дейности през септември. Не тръгвайте в галоп към така наречените по-зелени пасища. Има много начини да "създадете пространство“, без да разбивате сърца или да размивате границите на нормалното. Намерете начини да преследвате своите автономни интереси и подтикнете другите хора в живота си да направят същото. Що се отнася до партньорска връзка - ако и двамата се отдръпнете малко, желанието за близост ще се възстанови отново.

Риби

Хлъзгава риба или кръжаща акула? С Меркурий във вашия съблазнителен 8-ми дом, дома на дълбоките емоции, тайните и силните връзки, очаквайте всички чувства да ви изтеглят в морето. Уверете се, че имате много приятели на земята, които могат да ви вразумят, когато започнете да полудявате... За какво трябва да внимавате най-много? Ревност.

More Astro