Следва

Ким Кардашян разширява империята: идват и аксесоари за дома с инициалите й

Датската кралица Маргрете Втора лиши от титли половината си внуци

Датската кралица Маргрете Втора, 82, лиши от титли четирима от осмината си внуци. 

 

Celebrities преди 1 година

Официалната причина за това решение е децата на най-младия й син, принц Йоаким, да получат възможността да живеят нормален живот. И други кралски семейства в Европа предприемат подобни действия, за да намалят състава на високопоставените си членове, посочват от датския кралски двор, очевидно в опит да обяснят доста нестандартното за династичните традиции решение на Нейно Величество Маргрете, която, след кончината на Елизабет II, в момента е най-дълго управлявалият монарх в света в Европа със своя половин век на трона (четете още: Коя е датската кралица Маргрете, втората кралска особа в Европа, която празнува юбилей през 2022-ра). 

"От 1 януари 2023 г. наследниците на Негово кралско височество принц Йоаким ще могат да използват единствено титлите си граф и графиня на Монпезат, предишните им титли принц и принцеса на Дания вече няма да съществуват", се посочва в официалното изявление на Двореца. 

Принц Йоаким, който е на 53 години, има четири деца от два брака - Николай, Феликс, Хенрик и Атина, на възраст между 10 и 23 години. 

"С решението си Нейно Величество кралицата иска да създаде рамка за четирите си внука, до голяма степен за да могат да построят живота си без ограниченията на прекомерните и много специални изисквания и задължения, които произтичат от официалната връзка с кралското семейство като институция", се посочва в изявлението.


Принцовете на Уелс с първо пътуване след като получиха новите титли - Катрин очарователна


"Решението на кралицата е в унисон с подобни промени, извършени през последните години по различен начин от други кралски семейства", се казва още в изявлението. 

Майката на двамата големи синове на принц Йоаким каза пред датски медии, че е "шокирана" от решението. "Това дойде изневиделица. Децата се чувстват изолирани", каза графиня Александра пред всекидневника "В.Т."

Другите внуци на кралицата, децата на престолонаследника Фредерик, който е на 54 години, запазват титлите си. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 2 дни

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.