Следва

Мартини маникюр: чуден за есенни парти вечери и по принцип

Илон Мъск лансира пафюм - ухае на изгоряла коса

Така се и казва; Илон смята, че ще му донесе поне милион печалба 

Body преди 1 година

Да бе, не искате да носите "парфюм, който има мирис на ситуацията, в която по време на вечеря се приближите до свещ и косата ви се запали"... Според Илон Мъск така ухаят милионерите - и жени, и мъжете - и само това чакат.  И той е толкова убеден в това, което казва (в края на краищата, тъй като е супер предприемач и един от най-богатите хора в света, може би трябва да му вярваме, без да внушаваме някакви съмнения), че планира да продаде 10 000 бутилки, достигайки бизнес за милиони долари.

"Изпъкнете в тълпата! Бъдете забелязани, когато влизате на летището". Така казва твърдението на уебсайта му, а подзаглавието на продукта е The Essence of Repugnant Desire. От любопитство или от уважение към човека не ни е трудно да повярваме, че мнозина ще се сдобият с парфюма. "С име като моето - Musk, което означава мускус, една от най-използваните обонятелни нотки в парфюмерията - не можех да не се намеся в парфюмерийния бизнес: беше неизбежно. Не знам само защо чаках толкова дълго..." Така казва (с много ирония) Илон в профила си в Туитър (единственият му официален социален профил, защото ултрамилионерът няма профил в Инстаграм).

Ще има ли наистина успех? Не можем да знаем. И все още не знаем нищо за парфюма, неговия букет или носа, който го е съставил. Това, което знаем със сигурност е, че неговата Boring Company е оценена на 5,7 милиарда долара, цифра, която има толкова много нули, че дори не знаем как да я напишем. Амбициите на Мъск са наистина безгранични. От желанието да колонизира Марс до закупуването на Twitter, той не си поплюва, така че аромат, който мирише на изгоряла коса, дори не изглежда толкова странна идея.

Припомняме, че в историята на парфюмерията е имало много (но явно недостатъчно) продукти с причудливи аромати: от този, който миришеше на урина, Peety от Angelo Orazio Pregoni до този с вкус на кръв, Blood Concept от Avery. Да не говорим за свещта, която има аромат на вагина от Гуинет Полтроу... така че в крайна сметка не е толкова странно. Това е миризма, която всички имаме предвид, перфектно разпознаваема... 

More Body