Следва

Смърт на круиз - собственичката на Tiffany в Турция изчезна мистериозно, любимият - разпитан и освободен

Beauty Starter: Дженифър Гарнър и бюти обсесиите като ретинол, захарни бонбони, зрялата възраст

"О, боже мой, аз съм на 50 и съм толкова готина."

 

Celebrities преди 1 година

Дженифър Гарнър е олицетворение на радостта - точно като нейната весела героиня Джена Ринк в romcom-а 13 Going On 30. Разликата? Гарнър не използва точно магичен прах, за да отскача напред или назад във времето, но има любими продукти и практики, които
"изтриват суровостта на лицето“, и други трикове за красота, които действат почти като магия. Колегите от Harpeer’s Bazaar се чуват с актрисата по Zoom, за да се научим всички ние на есенните й прийоми в грижата за кожата и обичта към себе си и продуктите, които заемат място върху в нейната скърцащо чиста баня. Една жена, която обожава факта, че е на 50 (обожава и сладката захарна царевица), се грижи за красотата си така:

Има ли нещо, което причиняваше на кожата си в миналото, и сега съжаляваш?

Първо, бях ужасно зле с грима. Толкова зле, че не мога да използвам нито една снимка от гимназията или колежа с никакви цели. Принципно не ми беше позволено да нося грим, но тогава, когато го правех, единственият, който имах, беше сценичният грим, балетният. Бях като клоун. Представете си го украса за палачинки - и дори още по-зле. Само ако можех да се върна и да изчистя лицето на това малко момиче... Тогава не знаех, че най-красивото е чистата и светеща кожата... 

Какво добавяш и премахващ в режима си за грижа за кожата, когато времето става по-хладно?

Само добавям. Никога не отнемам нищо от рутината си. Добавям хидратация, хидратация и още хидратация. Продуктите ми през есента и зимата са по-плътни, по-тежки и по-подхранващи. Най-важно е да поддържаме нивата на влага в кожата и да гарантираме, че клетките ни се хидратират колкото може повече. Фен съм на Retinol Pro+ Serum на Neutrogena от дълго време, а тази година добавиха околоочен крем към серията и това е новото ми откритие. Във вечерите, в които ползвам ретинол, ползвам и серум, и околоочен, и крем със съставката. Това носи громна разлика, защото след лятото трябва да освежим кожата си отново.

Животът на сухо място като Южна Калифорния може да изсуши сериозно кожата. Как я поддържаш свежа и хидратирана с толкова много ретинол, който понякога дехидратира?

При мен ретинолът действа регенериращо, а не изсушаващо. И не го пестя. Страхотно е да се влюбиш в достъпен продукт, който се продава в аптеките, защото можеш да го използваш щедро. Каквото и да ползвам, нанасям го върху деколтето, шията, страничните части на врата, лицето и горната страна на ръцете. Първоначално се страхувах да използвам ретинол около очите си, но съм работя с Neutrogena от 15 години, а и офталмологът ми казва, че всичко е наред. Ретинолът е съставка, която изтрива грубостта на бръчките и фините линии около очите! През вечерите, в които го пропускам, наистина обичам да слагам хиалуронова киселина. Особено, както казахте, в Калифорния, тя е задължителна. Хиалуроновата киселина е страхотна, защото концентрира влагата на собствената ни кожа и я извежда точно на повърхността, придавайки плътност. Плътната кожа е млада кожа. През деня използвам SPF 50, разбира се. Трябва да носим слънцезащитен крем през цялата година - иначе всички останали продукти стават безсмислени...

Будоарът ти е организиран или разхвърлян?

Това ме подлудява. Тази сутрин специално се събудих супер рано и си казах, че ще прекарам 30 минути в банята (в разговор с вас), така че подредих цялата си козметика. Обикновено не давам интервюта от банята си или нещо подобно, но ми се стори подходящо. Ако завъртя камерата, ще си кажете, че съм много подредена, но не е така. Току-що намерих дори снимки на децата си тук...

Кои продукти са неизменна част от рутината ти, независимо от сезона?

Ретинолът, разбира се. Сега съм на 50, така че не мога да се разделя с него. Хиалуроновата киселина също, както и нежният почистващ препарат. Много съм сериозна относно почистването на кожата преди лягане. Не може човек да си ляга с грим. Ако работя и имам много грим, в края на деня ще го премахна с кърпички за премахване на грим, за да се омекоти всичко върху очите ми, така че да не се налага да търкам в тази област. После ще си измия лицето много внимателно.

Спомена, че си на 50. Има ли нещо в остаряването, което те изненадва? И което те радва?

Това, което ме изненадва е, че не се чувствам на 50. Чувствам се страхотно. Това е просто число, което виси пред името ми. Хора на по 20 години ми казват: "Ти наистина ли си на 50?!" И си мисля, "О, Боже мой, аз съм на 50 и съм толкова готина!" Вие още не знаете, но на 50 е страхотно! Нямам нищо против, че децата ми ме мислят за шматка. Нищо не може да ме притесни така, както когато бях по-млада. На тази възраст някак имаш малко по-широка гледна точка за нещата.

Имаш ли съвети или трикове за здравословна грижа за кожата, които нямат нищо общо с продуктите за локално приложение?

Имам няколко. Единият е, че винаги изглеждаме по-добре с усмивка, отколкото без. Така че веднага се усмихнете. Има две други неща: едното е, че никога няма да изглеждате или да се чувствате по-добре, отколкото веднага след тренировка и душ, и трябва да сте последователни в тренировките си. Изведнъж на моята възраст наистина се заинтересувх какво ще се случи с мозъка, сърцето, кръвното налягане и кръвната захар... На всяка една среща с моя терапевт (аз си правя такива често) той ми казва, че трябва да спортувам. Трябва да вградите това в живота си. Трудно е, когато си млада майка, която работи и гледа малки деца, но в един момент децата стават по-големи, могат сами да си притотвят закуска и да се прибират от трениовки - това е моментът, в който трябва да върнете спорта обратно в живота си и никога да не се отказвате от него.

Любим Хелоуин костюм за всички времена?

Майка ми ми направи костюм на морков, когато бях малка - аз я помолих... Тя може да шие и направи и голям оранжев гащеризон с картонено зелено листо отгоре. Иска ми се да имах снимка. Разбира се, нямам снимки от детството си - освен тези с лошия грим... Веднъж се облякох и като пощенска кутия и това ми донесе много радост.

А неприятен спомен от Хелоуин?

Веднъж цялото семейство се направихме на герои от "Магьосника от Оз". Аз бях Глинда и облякох взет под наем огромен костюм. Докато вечерта минаваше в игри, трите малки деца малко по малко губеха и събличаха части от костюмите си. Тенекиеният човек дори загуби костюма си и изведнъж останах самичка Глинда, което ме ядоса, защото всички останали се чувстваха удобно. Единственото хубаво нещо беше, че имах пръчка.

Захаросана царевица: Да или не?

Ако имаше килограм от нея пред мен, щях да я изям цялата. Бих я заляла с мляко като зърнена закуска. Наистина не ми пука. Това са бонбони... Има ли бонбони, аз ги изяждам.

More Celebrities