Следва

Вижте тази изложба: „Не си сама" в подкрепа на едноименната кампания, посветена на темата за домашното насилие над жени

Остаряването е секси: тон за песен от Джулия Фокс в TikTok

Джулия е напълно права: закъсняваме с промяната в начина, по който мислим за остаряването. То определено може да бъде секси, и не само може да бъде, а е 

Celebrities преди 1 година

Актрисата, най-секси от смелите и най-смела от секси жените, направи фурор в Тик Ток. Може би бясна от неработещ серум за лице, а може би просто решена да допринесе за еволюцията на съзнанието ни 32-годишната жена реагира на традиционните табута, когато става дума за индустрията за красота. През уикенда звездата се обърна към TikTok, заклеймявайки с размах продуктите, за които ни уверяват, че тушират признаците на стареене, и заявявайки: ‘aging is fully in — like FULLY". 

„Мръсно момиче, грозно, не носи дрехи, които не отговарят на твоя тип тяло – глупости, просто носете всичко, което искате – всичко това също е fully in“, казва тя в четири видеоклипа по темата. „И ако видя друг продукт, на етикета на който пише „против стареене“, ще съдя. Ще заведа дело, защото ще остарея, независимо дали ще сложа шибания серум от $500 на лицето си. И вие всички го знаете, по дяволите, и ние го знаем, така че нека спрем да се лъжем. Да остарееш е адски готино. Това е секси. Вероятно е най-секси моментът в живота, всъщност, защото да си красива и гореща на двайсет години е ужасно допотопно и аз не искам да се връщам там". 

Истината е, че Джулия е права, хвърляйки светлина върху нещо, което всички знаем много добре, но рядко оспорваме. Може би това е моментът, в който трябва да спрем да смятаме, че след 33 например следва главоломното пропадане. Прекарваме тийнейджърските си години в желание да пораснем, след това двадесетте и нагоре, отчаяно опитвайки се да изглеждаме млади. До тридесетте и четиридесетте хвърляме пари за всичко, което загатва за намаляване на бръчките. И защо? Защото обществото има мания за младост – особено когато става дума за жени. Опитваме се да постигнем непостижимото, защото са ни учили, че струваме толкова по-малко, колкото повече напредват годините. Но Джулия е права, трябва да променим начина, по който мислим за остаряването; обърнете внимание на неприятното статукво в главата си и, размисляйки, ще видите, че наистина да си голям е много секси. 

@juliafox Ooooo I know this is gonna make the broke boys mad #OLDISIN original sound - Julia fox

Един TikToker посочи иронията в това неписано правило, идващо от някой на тридесет години. 'Прав си. 30-те не са пределна възраст, отговори Джулия, - но аз буквално плаках на 27-ия си рожден ден, защото вече не можех да казвам, че съм в „средата на двадесетте“. Официално бях в края на двайсетте. Ето колко дълбоки са тези неща за жените“, допълва тя.


Уличният стил на звездите: Джулия Фокс с 3D-принтнат топ и дънки на голо


Понякога просто се нуждаете от невероятна знаменитост, за да дадете името си (и много младо изглеждащото си лице) на толкова значима кауза. Надяваме се, че други ще последват мис Фокс и справедливият гняв на Джулия ще предизвика обществена промяна, така че в бъдеще жените наистина да вярват, че струват на 50 точно толкова, колкото и на 23. Както Джулия казва за своята отишла си от този свят приятелка Хармъни: „Тя нямаше привилегията да остарее. А ние сме готови да се откажем от тези етапи в живота си. За какво?!“

More Celebrities