Следва

Годишен ХОРОСКОП 2023: Козирог

Миналото: тюркоазената рокля на Каролина Монакска за последния й танц със Стефано Казираги

Красива и щастлива двойка на гала вечер. Всички погледи вперени в тях. Невидимата сянка на лошия късмет витае над съдбите им

 

Celebrities преди 1 година

Монте Карло, 4 август 1989 г. Двойка танцува заедно в центъра на Salle des Étoiles на Sporting Monte-Carlo. Очите им са полузатворени, а израженията им - опиянени от близостта. Изглеждат като двама тайно влюбени, които мечтаят да прекарат остатъка от живота си заедно. Не е точно така - те са Каролина Монакска и Стефано Казираги и вече знаят - и вярват - че животът им наистина ще протече заедно докрай. Оженили са се шест години, имат три прекрасни деца (Wе love: Шарлот Казираги в рекламнaта кампания на CHANEL - SS 2021) и нищо няма да попречи да останат заедно "докато смъртта ги раздели".

Човек може да не се интересува от историите на кралските семейства или от тези на всички известни хора, които никога не сме срещали лично. Но човек трудно може да остане безчувствен към любовната история на Каролина от Монако и Стефано Казираги, сладка и трагична като Шекспирова драма или като мита за Тристан и Изолда. Когато смъртта наистина ги разделя на 3 октомври 1990 г. заради инцидент по време на състезание от Offshore Championships в Монте Карло, в който единствената жертва е Стефано, принцесата губи нещо повече от съпруг. Стефано е красив, перфектен баща, неин неизменен съучастник, супер надежден мъж, за когото Рение пази важните финансови задачи в княжеството, защото Стефано е доказал, че знае как да ги изпълнява с прецизност и решителност. Може би и двамата са си помислили каква грешка на съдбата би било да не се срещнат, а всъщност са родени да бъдат заедно. Такъв чудотворен съюз, че когато принц Рение се среща с родителите на Стефано, той толкова се страхува нещо да не се обърка, че се хваща да обяснява, че дъщеря му е добро момиче и не е нужно да обръщат внимание на нейните наивни дотогавашни сантиментални изцепки - от плейбоя Филип Джуно до тенисиста Гийермо Вилас.

Същата августовска вечер, прегърнати в такт с много бавната музика, Каролина и Стефано присъстват на големия бал на Червения кръст, най-престижното благотворително социално събитие в света. За тази магическа вечер Каролина е облечена в тюркоаз и злато от главата до петите. Роклята от тафта и воал, стигаща до пода, е с горна част във формата на сърце, бродирано със златна нишка, което оставя раменете й голи, придържани на врата с две ленти. Прибраната прическа е богато украсена с десетки фиби със скъпоценни камъни, тюркоазените обеци са важни, но не преувеличени. Заострените сини сатенени пантофки едва надничат от подгъва. Стефано е в черен костюм, колосаната бяла яка на ризата се издига до половината на врата, маншетите, запечатани със златни копчета за ръкавели, надничат от ръкавите. Само да погледаш как танцуват двамата красиви влюбени си струва скъпата цена на билета, която гостите плащат, за да бъдат там. Това е последният им танц заедно на публично място. През следващата година светлините на прожекторите ще се насочат много повече върху брата и сестрата на божествената Каролина - принц Алберт и принцеса Стефани, в нещо като справедливо разпределение на публичното внимание върху знатните субекти. За Каролина и Стефано ще има и други възможности да ги увековечат, смятат фотографите. Така мислят и двамата, винаги заедно и безкрайно близки, "докато смъртта ни раздели".


Миналото: голата Шер на Met Gala и корицата на Time


 

More Celebrities