Следва

Есенцията на сезона. Основни пролетни тенденции при чантите и обувките

Бразилският лейбъл Melissa вече и у нас

Бразилската марка Melissa, която е на пазара вече повече от 3 десетилетия пристига у нас в магазини Kult...

All fashion преди 14 години

Бразилската марка Melissa, която е на пазара вече повече от 3 десетилетия пристига у нас в магазини Kult. Melissa е световно разпознаваема заради иновативната си работа със синтетични материали и с търсенето, създаването и пресъздаването на модни тенденции.

Дизайнът на обувките е дело на известни дизайнери и марките им по целия свят. Имена като Жан Пол Готие, Патрик Кокс и Тиери Мъглър създадоха колекции, които призовават към иновативост и дързост. През последните няколко години Melissa работи като пaртньор с египетския дизайнер Карим Рашид, с Кампана Брадърс и британските стилисти Дж. Маскрей и Джуди Блейм.

През 2008 две забележителни жени се присъединиха към този списък- Вивиан Уестууд и иракчанката Заха Хадид.



Днес Melissa е еталон и добре познато име в дизайнерската сфера, лансираща синтетичи материали, което затвърдява позицията на марката като създател на модни тенденции и лидер в изработката на обувки от синтетика.

Може ли Melissa да означава устойчивост? Разбира се! Независимо какво разбираш като чуеш “синтетичен” материал, Melissa всъщност е загрижена за околната среда и работи здраво най-желаните модни аксесоари в света да бъдат напълно устойчиви, от тяхното производство до крайния потребител.

Точно затова марката използва Melflex при изработването на продуктите си. Материалът направен PVC от притежава редица предимства: гъвкавост, трайност, а най-хубавото е, че може да се рециклира.



И още – продуктите са нетоксични, изключително удобни за краката и изработени с минерални соли, на основата на калции и цинк , които не вредят на здравето.

В магазините на Kult ще намерите моделите от колекцията пролет-лято 2010 на марката Корал, Марин, Трежър и Бабълс.

Успешното партньорство между английската дизайнерка Вивиан Уестууд и Melissa обозначи краят на една година, изпълнена с изобретателност, дързост и непочтителност.


The Straps

След моделите Mary Jane, Ultragirl Anglomania , Lady Dragon и Three Straps госпожа Уестууд ни изненада още веднъж и се подписа под създаването на най-желаните модни аксесоари в света. 

Melissa ще бъдат налични в бутик КУЛТ в ЦУМ след 15 април.

От www.novea-bg.com
 

More All fashion