Следва

Най-новата диетична лудост на Холивуд? Ozempic, лекарството за скини визия

Бекъм си е Бекъм, но сърцеразбивачът на Англия e Джуд Белингам, 19

120 милиона евро струват тези 186 сантиметра, което е нищо за така оценената "стока", а именно бъдещето на английския футбол

Celebrities преди 1 година

Сълзи като река течаха в съботната вечер, когато Англия отпадна от Световното първенство, смесвайки се със зимните снежинки. Но след дъжда идва слънце: в този случай под формата на новата златна топка на Англия, Джуд Белингам. 

Той е машина за голове, привличане на погледи, черешката на тортата на шоуто – с жесток външен вид на модел – който завладя сърцата и умовете на масите, които гледат футбол (мачът Франция срещу Англия допринесе за най-добрите данни за гледаемост на ITV в събота вечер от 20 години). Джуд е обявен за бъдещето на английския футбол, предвид сравнително миниатюрните му 19 години (срещу, например, 29-те на Хари Кейн). Когато дойде следващото световно първенство, той ще бъде само на 23.

Джуд е цитиран като най-ценният играч на Световното първенство, за което до голяма степен допринася възрастта му. Ник Харис, който извърши проучване за Lloyds of London, каза пред Times: „Той е брилянтен футболист, печели много пари и струва много. . . и му остават още 16 години [или нещо от този сорт] в кариерата му.“ Това е, когато правим сравнение с Кристиано Роналдо, на 37, и Лионел Меси, на 35, които, въпреки че са признати за най-великите играчи в света, нямат толкова „останало гориво в резервоара“, така да се каже.

Битката за закупуването на Белингам е в разгара си, с обявени преди два дни 120 милиона евро като етикет с бъдещата му цена. Пари Сен Жермен, Ливърпул, Манчестър Сити, Реал Мадрид и Челси са сред бегачите, които се борят за неговите суперсили за реализиране на голове. Дебютът му на световно първенство го издигна високо на глобалната сцена, прониквайки в периферията на футболното съзнание, но е вярно, че от дълго време той е смятан за „най-забележителният млад талант“ във футбола. Той има договор с Дортмунд до 2025 г., на „представянето му в Катар ще вдигне залозите до максимум“, пише Times.

Неговите корени са в Stourbridge, близо до Бирмингам, но Джуд се мести в Германия с майка си, Дениз Белингам-Уейт, след като подписва с Дортмунд през 2020 г. Той нарича майка си „кралица“, тя е стабилизиращата сила, която е от решаващо значение за неговия възход. Близък е и с баща си. По-малкият му брат, Джоуб, на 17 години, също е футболист – може би ФК Англия скоро ще приеме в редиците си и брат Белингам?

За Белингам Кейн казва, че „няма слабо“; Стивън Джерард го постави в група – преди Световното първенство – с „най-добрите халфове в света“. Като оставим спорта настрана, той има 4,9 милиона последователи в Instagram, което е очевидно изумителен търговски ефект. Adidas сключиха с него голям спонсорски договор. Освен това според съобщенията той е щастиво  необвързан. На опашката - след нас, моля! 

More Celebrities