Следва

Panthera

Винаги тук, винаги топ: ДЖИНСИТЕ на 2023

Дълга любовна история  

Fashion преди 1 година

J.E.A.N.S, пет букви, които всеки път кореспондират на много повече неща и смисли - удобство, елегантност, ефект, небрежност, увереност, сексапил, младост, безгрижие, радост. Черешката на тортата във всеки умен съвременен тоалет, дънките са повече от дреха - те са символ на свобода и триумф на абсолютния непукизъм, в хубавия смисъл на думата.

В тенденциите за 2023-та дънките отново са в първата, голямата, най-важната роля, а всевъзможните им интерпретации от най-големите имена в дизайна са единствено непремълчаното доказателство, че без деним няма да минем, и не трябва. От правите, съвършени, изключително класически по външен вид дълги сини дънки, носени на ревюто на Bottega Veneta от неизменната британка Кейт Мос, които обаче са изработени от скъп телешки бокс, до пионерите в денима - италианската Diesel, която оцветява класическото синьо с пастелно розово, пуска талията ниско и преекспонира джобовете. Тук са още дънките с много висока талия за Пролет 2023 на Burberry, както и богато бродираните джинси в тъмносиньо на Мария Грация Кюри за Dior. Взетите от мъжкия гардероб силуети са любими на Dries Van Noten, другият вечен чифт - на абсолютно традиционните джинси, е предпочитанието на Tory Burch. Гмурваме се в океана от деним още веднъж, в самото начало на годината, за да кажем очевидното, те не само бяха тук, те са тук и ще бъдат тук. Пак, отново и завинаги. 

1. Джинсите на BOTTEGA VENETA

Тяхно величество тук са дотолкова преекспонирано възхвалени, че макар и дословно скроени, ушити и оцветени като чифт от най-класните дънки, всъщност са направени майсторски от фина естествена кожа, дублираща дословно текстурата на денима. Пролет/Лято 2023.

2. Джинсите на BURBERRY

От ревюто на марката Пролет/Лято 2023.

3. Джинсите на DIESEL

Ревю Пролет/Лято 2023.

4. Карго джинсите на DIESEL

Ревю Пролет/Лято 2023.

5. Бродираните джинси на CHRISTIAN DIOR

Дефиле Пролет/Лято 2023.

6. Джинсите с принт на ETRO

Ревю Пролет/Лято 2023.

7. Джинсите на ETRO

Ревю Пролет/Лято 2023.

8. Джинсите на CHRISTIAN DIOR

Пролет/Лято 2023.

9. Джинсите на MIU MIU

Ревюто на Miu Miu Пролет/Лято 2023.

10. Джинсите на TOD'S

Дефиле Пролет/Лято 2023.

11. Джинсите на TORY BURCH

Ревю на Tory Burch Пролет/Лято 2023.

12. Джинсите на DRIES VAN NOTEN

Dries Van Noten Пролет/Лято 2023.

13. Джинсите карго на VERSACE

Versace - колекция Пролет/Лято 2023.

More Fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 2 дни

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 2 дни

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 2 дни

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 2 дни

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.