Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 23.01 - 29.01

Всичко за Met Gala 2023, което знаем досега – от дрескода до къде да гледаме на живо

Кой, къде, кога... въпроси за най-известната вечер, посветена на модата, които всеки от нас си задава. Отговорите следват...

Celebrities преди 1 година

Met Gala 2023 – темата, водещите, дрескода...

Най-голямата нощ, посветена на модата, наближава! Логично, нямаме търпение за детайлите.

Досега знаехме само темата на Met Gala 2023, която стана ясна миналия октомври: Karl Lagerfeld: A line of Beauty (Карл Лагерфелд: линия на красотата) - почит към бившия креативен директор на Chanel, който почина през февруари 2019 г. Дизайнерът със сигурност е един от най-запомнящите се и гениални хора в историята на модата.

Андрю Болтън, Уенди Ю - главни куратори в Института за костюми и сътрудничката на Лагерфелд Аманда Харлек, която е креативен консултант на изложбата, имат нелеката задача да обобщят кариерата на дизайнера в около 150 визии. А Болтън вече издаде, че няма да е традиционна ретроспекция. Изложбата ще е фокусирана върху стилистичния речник на дизайнера, изразен чрез естетически теми, които се проявяват отново и отново в дизайните му от 50-те години до последната му колекция през 2019-та. Шоуто ще наблегне на уникалната методология на работа на родения в Германия дизайнер. Повечето от изложените 150 произведения, ще бъдат акомпанирани от скици на Лагерфелд, които показват неговия сложен творчески процес. Плавните линии обединяват дизайните му, които е правил през годините за Balmain, Patou, Chloe, Fendi, Chanel и едноименния му бранд Karl Lagerfeld, създавайки разнообразна и плодотворна работа, несравнима с друга в историята на модата (четете още: "Тялото ви трябва да бъде безупречно...", каза Лагерфелд).

Дрескодът на Met Gala

Както вече знаем, дрескодът на тазгодишната гала е в почит на Карл, а темата е „Карл Лагерфелд: линия на красотата“. Това е повод за всички гости да уважат диайнера по начина, по който заслужава. А подходите, по които да го направят, са много. От Patou, до Chloe и Fendi и едновременно с това Chanel - на разположение на гостите има широко портфолио от материали, епохи и естетика, от които да черпят вдъхновение. Историята на дизайнера е много богата, а очакванията за тоалетите на червения килим са огромни.


Дуа Липа на Met Gala 2019

Кога ще се проведе Met Gala 2023?

Галата ще бъде на 1.05.2023 (понеделник) в Ню Йорк. От 2005 г. насам събитието всяка година се провежда в първия понеделник на месец май. Единствените изключения са 2020г., когато заради Ковид, галата беше отменена, и през 2021г., когато поради същата причина беше преместена през септември.

Кои ще са хостовете на Met Gala 2023?

На 18-ти януари Vogue обяви, че водещи на монументалното модно събитие ще бъдат Пенелопе Круз, Микаела Коел, Роджър Федерер, Дуа Липа и, разбира се, Ана Уинтор, които ще влязат в ролите на официални съпредседатели на вечерта. Водещите на червения килим все още не са обявени. Миналата година Хамиш Боулс от американския Vogue, актрисата и певица Ванеса Хъджинс и актрисата и тв персонаж Ла Ла Антъни интервюираха гостите при пристигането им.


Михаела Коел на Met Gala 2021

Къде можем да гледаме Met Gala 2023?

Истинските фенове на модата, които не могат да си позволят да изпуснат галата дори да се провеждаше на Марс, могат да проследят тазгодишното събитие чрез стрийминг на живо на сайтовете на Vogue по целия свят.

Какво точно е Met Gala?

Организирано и оглавено от Ана Уинтор от 2005 г. насам, Met Gala е събитието, което открива годишната изложба на Института за костюми на „Метрополитън музей на изкуствата“ в Ню Йорк. Събитието e празник, отбелязващ съвъвршенството в модата. Но също така е свързано и с кауза – всяка година се набират средства за Института. Година след година, галата събиrа осемцифрени суми.

Какво се случва на Met Gala?

Какво се случва вътре се пази в строга тайна. Затова, гостите трябва да спазват правилата и да не използват мобилните си телефони (следователно и социалните мрежи). Но разбира се, рано или късно всяка норма бива нарушена - през 2017г. група известни лица си правят селфи в банята, част от които, разбира се, са селфи кралиците на Instagram Ким Кардашиян и Кайли Дженър.

Събитието винаги включва изпълнение на известен певец - през 2021г. това беше Джъстин Бийбър.

Преди да седнат за вечеря гостите имат възможността да разгледат изложбата.


Пенелопе Крус също е сред водещите на поредното издание. Тук - в изданието от 2019 г

Колко хора са поканени на Met Gala?

Събитието посреща около 600 гости всяка година.

Кой е поканен на Met Gala?

До вечерта преди събитието списъкът с гостите се пази в тайна. Но някои от най-големите имена в шоубизнеса винаги получават покани - като Бийонсе, Лейди Гага, Мадона, Риана...
Доста често дизайнерите се появяват на червения килим със своите музи: например Марк Джейкъбс с Кейт Мос или Никола Гескиер с Ема Стоун.

More from View Sofia

Лесен и вкусен Великден с ценните съвети на Мирослав Гочев от “Готвене за начинаещи”

Food преди 1 година

Макар и времето навън все още да ни напомня, че е неразумно да прибираме зимните си пуловери, пролетното настроение се прокрадва от всеки ъгъл и, разбира се, от всеки добре зареден с великденски изкушения магазин на Lidl - любимата локация за вкусни и достъпни гастро-приключения. И тъй като в редакцията ни сме абсолютни фенове на предстоящия празник, но пък не сме чак така вещи в кулинарията, решихме да почерпим опит от един истински професионалист, отдаден на това да ни показва как да приготвяме бързо и лесно вкусни и ефектни гозби не само на Великден, а всеки ден

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.