Следва

Червено и черно, но не по Стендал, а по Катрин Уелска

ЦИК изтегли жребия за парламентарните избори на втори април

С номер 1 ще гласуват феновете на "БСП за България", с 2 - тези на ГЕРБ-СДС, 12 и 13 са другите интересни числа 

 

All About Life преди 1 година

Трети номер се падна на "Възраждане", а веднага след тях, с №4 се подредиха партия "Има такъв народ".

ПП-ДБ изтеглиха по жребий № 12, следващият, 13-и номер, случайността отреди на ДПС.

На вота през април за влизане в 49-ия парламент ще се борят 14 партии и 7 коалиции.

На публичното теглене на жребия присъстваха представители на партии и коалиции, регистрирани за участие в изборите, както и медии.

Изборната кампания започва навръх 3 март. Напомняме, както ще го правим всеки ден до деня на изборите - ГЛАСУВАЙТЕ, защото абсолютно всеки глас има значевие! 

Ето и номерата на политическите сили, претенденденти за гласа на избирателя на поредния предсрочен вот:

1 - КП "БСП за България"
2 - КП ГЕРБ-СДС
3 - ПП "Възраждане"
4 - ПП "Има такъв народ"
5 - ПП "Народна партия "Истината и само истината"
6 - КП "Неутрална България"
7 - ПП "Българско национално обединение - БНО"
8 - КП "Заедно"
9 - ПП Български национален съюз "Нова демокрация"
10 - ПП "Национално движение за стабилност и възход" (НДСВ)
11 - ПП "Консервативно обединение на десницата - КОД"
12 - КП "Продължаваме промяната - Демократична България"
13 - ПП "Движение за права и свободи"
14 - КП "Левицата!"
15 - ПП "Български възход"
16 - ПП МИР
17 - ПП "Българска социалдемокрация - Евролевица"
18 - ПП "Български съюз за директна демокрация"
19 - ПП "Глас народен"
20 - ПП Социалистическа партия "Български път"
21 - КП "Вън от ЕС и НАТО"

Веднага след жребия последваха и традиционните коментари на политиците, които обичат да търсят символика в числата като знак за бъдещото си представяне.

"№1 сме, това говори всичко. Нека да не слушаме социологията в момента", коментира с явен оптимизъм Борислав Гуцанов от БСП на фона на последните данни на "Алфа рисърч", отредили пето място на коалицията "БСП за България" със 7,8%.

Вторите по ред на номерата в бюлетината - ГЕРБ-СДС, не залагат толкова много на нумерологията и случайността.

"Това е само число, по-важното е тази епоха на експерименти да приключи, коментира Томислав Дончев.- Най-важно е да има политическа воля, да се сформира ясно мнозинство и правителство, което да носи отговорност." Според Делян Добрев ГЕРБ са единствените, които могат да решат проблема с инфлацията.

Росен Желязков от ГЕРБ се надява след изборите да има редовно правителство, както и консенсус за провеждането на правосъдната реформа, която да "не е инженеринг, а да бъде обосновано очакване на обществото за справедливост и работещо и функциониращо правосъдие". 

На жребия от ПП и ДБ присъстваха бивши депутати, сред тях Настимир Ананиев и Надежда Йорданова, както и ексшефът на 47-ото НС Никола Минчев.

От името на коалицията им, жребия разтълкува Надежда Йорданова, която също като Гуцанов разпозна бъдеща победа на вота.

"Явяваме се обединени на изборите, за да ги спечелим. С номер 12 ще бъдем на първо място на 2 април. Това ще е победа не за нас, а за една нова и модерна България", каза бившата правосъдна министърка от четворната коалиция.

"Събрали сме обединени професионалисти, които, с подкрепата на цялото общество, ще предлагаме и налагаме верни и правилни решения. Първо трябва да се реформират институциите и след това личностите", добави Йорданова.  

ДПС също са доволни от номера на бюлетината - 13 - веднага след 12-тите ПП-ДБ. 

"Стремежът на всяка една политическа партия е да бъде част от управлението и ние се надяваме, че българският избирател ще ни даде тази възможност", казаха представители на ДПС.

От ИТН са категорични, че влизат в следващия парламент, след като социологически проучвания ги подреждат малко под чертата. "Има такъв народ" категорично ще участва в 49-ия парламент и ще бъде факторът, който ще гарантира, че той най-накрая ще работи, коментира Станислав Балабанов. - Вярваме на хората, които застават зад този номер". 

Бившият му съратник от ИТН Любомир Каримански, вече в коалицията "Заедно", коментира жребия така: "Вече няма такт 7/8, а има само 8 и победа".

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.