Джеръми Скот се разделя с Moschino след 10 години начело

Джеръми Скот се разделя с Moschino след 10 години начело

Повече от успешният десет годишен „брак“ между италианския бранд Moschino и директора му Джеръми Скот ще бъде разтрогнат

Новината съобщи самият Скот в изявление: „Последните 10 години в Moschino бяха прекрасен празник на креативността и въображението. Толкова съм горд от наследството, което оставям след себе си“, споделя вече бившият директор и допълва: „Бих искал да благодаря на Масимо Ферети за честта да ръководя тази емблематична къща. Бих искал също така да благодаря на всички мои фенове по света, които празнуваха мен, моите колекции и моята визия, защото без вас нищо от това не би било възможно“ (вижте още: Sex Sells: 15-те най-провокативни рекламни кампании в историята на модата)


Джеръми Скот, Снимка: Tristan Fewings

Скот представи първата си колекция за бранда, основан от Франко Москино, през есенния сезон на 2014 г. и веднага предизвика широк отзвук с имплементрането на логото на Макдоналдс и щампите на Спонджбоб. Веднага се намериха обаче звезди, които да се идентифицират с моделите, например Лейди Гага, Кейти Пери и Карди Би, за които всичко дръзко и ексцентрично е повече от добре дошло.


Снимка: Xiangyu Liu

За 10 години Скот успя да преобърне света на модата с вмъкването на теми, които до този момент не бяха присъствали на модния подиум. Не можем да забравим епичното шоу „Price Is Right“ от есента на 2019 г. със слотовете, облеклата в принт на банкноти, златни бижута и анимационни герои, което има заслужено място в историята на модата. Не по-малко впечатляващо беше шоуто в Нюйоркското метро (MTA Transit Museum) заедно с танцьори от култовия филм „Showtime“.


Снимка:  Andrea Adriani

Джеръми Скот определено изведе Moschino много нива нагоре, постигайки viral ефект. Отдадеността, с която работи за лейбъла, е завидна, вероятно всеки би искал приятно шантав криейтив директор като него.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.