Следва

Ретроградният Меркурий от 21-ви настоява да забавим темпото и какво още ни чака

Кога, ако не на 106: най-възрастната звезда на корицата на Vogue

Красиво лице, умни, добри очи, сребърни коси, малко червило и много, много дух - Апо Уанг-Од или Мария Огай стана най-възрастният човек, красил корицата на Vogue

 

Celebrities преди 1 година

106-годишната майсторка на татуировки засне фотосесия за филипинското издание на модното списание и снимките моментално станаха хит. Естетиката е безспорна, внушението - възхитително. 

„Целият живот на Апо Уанг-Од е изписан по кожата й, от постиженията до болестите и имената на отдавна изгубени любови. Тя разказва за смелостта, красотата и богатото наследство на племето Калинга, откъдето произхожда“, пишат от „Вог“.

Уанг-Од се смята за последния и най-стар представител на "мамбабаток", традиционните художници от племето Калинга, които владеят древната техника за татуиране на ръка Баток. Тя учи тази техника от тийнейджърските си години под ръководството на баща си.

„Аз съм единствената, която все още татуира по този начин. Но не се страхувам, че традицията ще умре, защото непрекъснато уча идващите след мен майстори на татуировки”, разказва тя.

„Традицията ще продължи, докато има хора, които идват за рисунки по тялото. Ще правя това, докато виждам добре. Ще спра едва когато зрението ми се влоши“, добавя Уанг-Од.

Уанг-Од няма собствени деца, на които да предаде този занаят, затова решава да обучи внучката на сестра си - Грейс. Момичето изглежда щастливо от този факт.

Жените в това племе, които нямат татуировки, се смятат за несъвършени и съответно нежелани. Татуировките са символ на плодородие и красота и при тях важи правилото - колкото повече, толкова по-добре. А изборът на колегите от филипинския Vogue е най-симпатичното нещо, което сме виждали в модните списания в последните месеци. Адмирации и най-добри пожелания за мадам Апо!   

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.