Следва

Голи на вечеря: Чарли Ан Макс, жените на масата без дрехи и каква всъщност е идеята

Ретроградният Меркурий от 21-ви настоява да забавим темпото и какво още ни чака

Най-малкото ще се наложи (ура!) да се отдръпнем за малко от екраните си

Astro преди 1 година

Прекъсваме вашата ChatGPT сесия с важно астрологично съобщение: Меркурий ще бъде ретрограден в тактилния Телец от старата школа от 21 април до 14 май. И ще ви помоли настойчиво да се отдръпнете от екраните си за известно време.

Неизбежен факт: ретрограден Меркурий винаги ни насочва към миналото. И този се вслушва в една отминала епоха, в която животът бе аналогов. Хората седяха очи в очи край огнището, вместо да си чатят в Instagram. Инфлуенсърите на Cottagecore не бяха единствените хора, засаждащи зеленчукови градини. И хората се срещаха в плът и кръв за срещи с кафе (и пикантен секс), вместо да се симулират с AI аватари.

През годините ретроградният Меркурий е нанесъл своя справедлив дял от щетите, обслужвайки сривове в комуникацията, разрушителни текстове от бивши гаджета и партньори и хаос в графика. 

Но ние сме тук, за да ви кажем, че всъщност може да има добро, което идва от тези разрушителни триседмични цикли. Трикът? Трябва да сте готови да се обърнете и да поставите фокуса върху миналото си.(Вижте още: "Най-важните АСТРО събития на 2023 - много ретрограден Меркурий и още")

За щастие, носталгията е au courant. Марки като J.Crew, Kate Spade и Banana Republic връщат часовника назад, пресъздавайки наследство от собствените си класически линии. Продажбите на винилови албуми нараснаха до рекордните 41 милиона през 2022 г., според Business Insider.

Водете си записки! Ретроградният Меркурий в Телец живее за връщане към отминали времена като тези. Всъщност всеки един ретрограден Меркурий е най-доброто време за „повторни“ дейности: преразглеждане, обновяване, препланиране, преконфигуриране и т.н. За да стъпите на твърда земя, ето няколко аналогови експеримента – специално проектирани за вашия зодиакален знак – за удържите фронта през този изпитателен период от време. Не се изисква парола за Wi-Fi.

Огнени знаци: Овен, Лъв и Стрелец

Ориентираните към действие огнени знаци обикновено имат (поне) пет едновременни проекта във всеки един момент. Но частта „управление на проекти“ е мястото, където вие, горещи творци, сте склонни да падате (може да обвинявате за това вашия всеобхватен, но заразителен ентусиазъм.)

С този ретрограден Меркурий, който нарушава зоните на „изпълнителното функциониране“ за Овен, Лъв и Стрелец, време е да спрете и да организирате цялата си брилянтна работа. Но не е необходимо да влизате в Google таблици. Вместо това започнете с физическа бяла дъска или хартия за печат.

Неврологията е доказала, че когато пишете на ръка, композирате идеи по-обмислено, защото сте принудени да забавите темпото и да внимавате за оформянето на буквите на страницата. Тази практика може да донесе съвсем ново ниво на яснота на вашите амбициозни идеи.

Земни знаци: Телец, Дева и Козирог

От всички знаци Телец, Дева и Козирози могат да бъдат най-силно засегнати от тази ретроградност, тъй като попада в земен знак. Подгответе се за големи смущения във вашите добре планирани графици. Но също така знайте, че това ще бъде прикрита благословия.

Причината? Хаосът ви принуждава да мислите извън рамките, в които вие, прагматиците, сте склонни да бъдете хванати в капан. С този ретрограден Меркурий, преминаващ през зоните на креативност за земните знаци, вие имате планетарно разрешение да си цапате ръцете – с предмети за изкуство, кухненски съставки и буквално градинска почва.

Семената, които засадите по време на тази ретроградност, може да не пуснат корени. Мислете за тях като за „проучвания“, които информират всичко, което искате да култивирате след 14 май. Докато търсите вдъхновение, проверете архивите си. Коя ретро версия на самите вас е готова за завръщане?


Грандиозният преход на Плутон във Водолей и какво ни чака, общо и знак по знак


Въздушни знаци: Близнаци, Везни и Водолей

Бръмченето наоколо като красиви земни пчели е класическо поведение на въздушния знак. Но е трудно да опрашиш нещо смислено, когато винаги си в движение. Докато ретроградният Меркурий се гмурка дълбоко в секторите на чувствителност за Близнаци, Везни и Водолей, време е да изследвате един по-емоционален пейзаж.

Трудната новина: чувствата, от които се опитахте да избягате, ще ви настигнат по време на ретроградността. Светлата страна? Вие сте на идеалното място да се изправите лице в лице с тях, да потърсите душата си, да поплачете грозно с приятели и да се появите, чувствайки се по-свободни и по-многоизмерни отвсякога след 14 май. Като бонус? Една или две ключови връзки ще бъдат по-силни отвсякога.

Водни знаци: Рак, Скорпион и Риби

За обичащите комфорта водни знаци зимният сън е целогодишно занимание. Но това не означава, че трябва да се скриете. Светът отчаяно се нуждае от вашето състрадание, съпричастност и културно осъзната чувствителност. 

Ето някои положителни новини за Рак, Скорпион и Риби. Ретроградният Меркурий ще удари социалните ви сектори, примамвайки ви обратно в Instagram и напомняйки ви колко много обичате да забавлявате своя скъпоценен, най-близък кръг. „Повторната“ дейност за водните знаци по време на ретроградния Меркурий очевидно е събирането.


Сатурн в Риби 2023-2026 – влиянието на транзита общо и знак по знак


Предупреждение: може също да преосмислите определени съюзи. Защитете полето си срещу енергийни вампири и нулирайте границите с всеки, който има навика да прекрачва тези, които сте се опитали да установите. Останалото ще се нареди от само себе си.

More Astro